TAG Heuer Connected Modular 45 – prvi modularni Android Wear 2.0 pametni sat

Fotografija članka: TAG Heuer Connected Modular 45 – prvi modularni Android Wear 2.0 pametni sat

TAG Heuer je najavio jedan zanimljiv novitet, a to je modularni pametni sat. Za takve ste pametne telefone čuli, ali ovo je nešto sasvim novo. Predstavljamo novi TAG Heuer Connected Modular 45 pametni sat.

Oglas

Ovo je navodno prvi Android Wear 2.0 modularni pametni sat na svijetu i to u punom smislu riječi. Na ovom pametnom satu možete promijeniti sve i svašta, ne samo one stvari koje bi pomislili u prvi tren, nego puno toga više. Sve će vam najbolje objasniti slika koja se nalazi niže.

Za očekivati je kako možete promijeniti remen, ali isto tako možete promijeniti i kopče na remenu, zatim obruč oko ekrana kojih ima više vrsta i dolaze u više boja. Ono što nas je posebno iznenadilo je mogućnost promjene mehaničkih modula.

TAG Heuer Connected Modular 45 pametni sat  je promjera 45 milimetara dok je okrugli ekran promjera 1,39 inča AMOLED i rezolucije 400 x 400 točaka (287 točaka po inču). Ekran je otporan na ogrebotine i mehanička oštećenja zahvaljujući safirnom staklu, a koja je debljine 2,5 milimetara.

Zanimljivo je kako radi na Intel Atom Z34XX procesoru, uz 512 MB RAM-a i 4 GB interne memorije. Inače podržava Wi-Fi 802.11 b/g/n i niskoenergetski Bluetooth 4.1. Od različitih senzora ugrađeni su akcelerometar, žiroskop, detektor pokreta, mikrofon, ambijentalni senzor za osvjetljenje, GPS i NFC.

U TAG Heueru tvrde kako će baterija od 410 mAh izdržati jedan dan rada, ili točnije 25 sati. Inače je kompatibilan s najmanje Android 4.3 ili iOS 9 operativnim sustavom. Isto tako, osim onih fizičkih modula, sam izgled sata možete podesiti i iznutra, odnosno izgled njegovog ekrana i postavki.

Kako se radi o svjetski poznatom švicarskom proizvođači satova budite uvjereni kako TAG Heuer Connected Modular 45 pametni sat nije jeftin, cijena mu je kao 20-ak malo boljih kineskih pametnih satova. U dolarima, cijena mu je 1.650$, što je kažu cijena nešto niža od njihovog prvog pametnog sata. Ako vas to tješi, možete odabrati titanski, keramički, kožni i gumeni remen.

Možda je sve ovo malo teže opisati riječima, zato pogledajte video u nastavku.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.