Tableti i Internet: koristite li uređaj u poslovne svrhe, odmaknite ga od opasnosti [savjeti]

Fotografija članka: Tableti i Internet: koristite li uređaj u poslovne svrhe, odmaknite ga od opasnosti [savjeti]

Upravo poput laptopa ili smartphonea, tableti su podložni internetskim rizicima kao što su krađe identiteta i hakerski napadi, pogotovo u vrijeme kada koristite javni hot spot. 

Oglas

Donosimo nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da ih dodatno zaštitite.

  • Koristite 3G umjesto WiFi mreže,  čak i ako je zaštićena WiFi veza. Uvijek je moguće da neka zlonamjerna osoba pristup vašim podacima.
  • Koristite Virtual Private Network ( VPN ) jer je općenito osiguran od strane mobilnih operatera, ima obilježja višeslojnog šifriranja, tako da to neće utjecati na vaše osjetljive podatke, ali i jamči siguran Remote Desktop Pristup u realnom vremenu.
  • Koristite https web adresu ( ne samo http), jer općenito ovo kodiranje je više sigurno. Online bankarstvo i platne aktivnosti obavljajte koliko je god moguće kod kuće. Čak i ako ste na sigurnoj web-stranici još uvijek postoje mnogi potencijalni čimbenici rizika.
  • Ne zaboravite da postavite PIN kod (lozinka) i odabrati neku aplikaciju namijenjenu sigurnosti vaših podataka poput njihovog udaljenog brisanja i dodatne enkripcije.

Uz sve navedeno, najbolji način da se zaštititi tablet je redovna nadogradnja sustava što često uključuje zakrpe, koje onemogućavaju hakerima barem za neko vrijeme pristup vašem uređaju.

 

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.