T-Hrvatski Telekom – u prva tri mjeseca 2013. godine zabilježili su pad prihoda od 6,1%

Fotografija članka: T-Hrvatski Telekom – u prva tri mjeseca 2013. godine zabilježili su pad prihoda od 6,1%

Pad prihoda u T-HT-u pravdaju i dalje nepovoljnim poslovnim okruženjem. Bez obzira na to, tijekom 2013. godine su proširili ponudu inovativnih proizvoda.

Oglas

T-Hrvatski Telekom je objavio svoje nerevidirane rezultate za prva tri mjeseca do 31. ožujka 2013. godine. Prema dostupnim podacima, prihodi T-HT grupe su se smanjili za 6,1% na 1,695 milijuna kuna (224 milijuna eura) u odnosu na isto tromjesečje lani, kada su prihodi iznosili 1,806 milijuna kuna (239 milijuna eura). Neto dobit se smanjila za 34,7% na 238 milijuna kuna (31 milijun eura)

U segnmentu privatnih korisnika zabilježen je pad broja pretplatnika usluga u pokretnoj mreži (0,8%), dok se broj širokopojasnih maloprodajnih pristupnih linija smanjio se za 2,3% na 523.740. Broj TV korisnika je rastao za za 7,0% na 347.908. Prihodi su se smanjili za 3,9%, prvenstveno zbog manjih prihoda od govornih usluga u pokretnoj i nepokretnoj mreži.

U segmentu poslovnih korisnika broj pretplatnika usluga u pokretnoj mreži smanjio se za 5,2%, broj širokopojasnih maloprodajnih pristupnih linija povećao se za 2,7% na 109.794, dok se broj televizijskih korisnika povećao za 6,2% na 20.939. Prihodi su se smanjili za 8,9%, u velikoj mjeri zbog manjih prihoda od govornih usluga u pokretnoj i nepokretnoj mreži.

T-HT zgrada 02

Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave, izjavio je: “Naše poslovanje ponovno je bilo pod utjecajem usporenog gospodarstva te pojačanog pritiska regulative  i konkurencije. U takvom teškom okruženju pojačali smo naše napore na održavanje i rast baze korisnika i promoviranje proizvoda vezanih za širokopojasni pristup i televiziju. Iako je to znatno povećalo troškove trgovačke robe u odnosu na  prvo tromjesečje 2012., uvjereni smo da će se ovo ulaganje uskoro isplatiti.

Nastavljamo s provođenjem strateške vizije s ciljem pozicioniranja Grupe prema rastu, razvojem inovativnih proizvoda i tarifa kojima se zahtjevi naših privatnih i poslovnih korisnika postavljaju u središte svih naših aktivnosti. To uključuje tarife prilagođene korisnicima, kombinirane ponude, pilot projekt mobilnog plaćanja na temelju NFC tehnologije koji je u tijeku i sve veći broj usluga u oblaku

Također nastavljamo s provedbom pilot projekta TeraStream, najnaprednijeg koncepta uspostavljanja mreže koja omogućuje jednostavnu implementaciju i integraciju naprednih usluga sljedeće generacije i mnogostruko veće brzine pristupne mreže. Istovremeno ulažemo u 4G mreže  i migraciju naših korisnika nepokretne mreže na IP kako bismo omogućili uvođenje novih usluga temeljenih na IP-u i konvergentnih usluga za pokretnu i nepokretnu telefoniju“.

Podsjećamo i na koja će se održati 17. lipnja 2013. godine, točno u podne.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.