T-Com zbog nepodmirena duga može iskopčati H1

Racunalo.com foto

Naplata putem banke
Najjednostavnije je to tumačenje administrativnog prepucavanja koje odnedavna traje između dva domaća operatera. Oba su se obratila i Hrvatskoj agenciji za telekomunikacije, koja će razriješiti te trzavice.  Točno je da Portus kasni s podmirenjem financijskih obveza za usluge međusobnog povezivanja. S obzirom na to da je agencija smanjila iznos potrebnog jamstva te on ne pokriva ni trećinu mjesečne obveze operatera, T-Com ne može tolerirati kašnjenja jer bi se izložio značajnom financijskom riziku.
Ako Portus ne podmiri potraživanja, sukladno ugovoru, T-Com će biti primoran aktivirati bankovno jamstvo kako bi nadoknadio dio, odnosno pokrenut će aktivnosti vezane uz prestanak pružanja usluga međusobnog povezivanja  kazali su jučer u Korporativnim komunikacijama T-HT-a. Nadaju se da će Portus platiti dug i da će se tržište nesmetano razvijati.


Apsolutno nema duga
H1, pak, tvrdi potpuno suprotno.  Apsolutno nije istina da Portus kasni s plaćanjem i nema govora o dugu. Postoje sporni računi: bivši monopolist bez zakonske osnove Portusu ispostavlja račune, neke čak i unaprijed.
Kako nisu u skladu sa standardnom ponudom, naša ih financijska služba vraća T-Comu  poručuju u H1, dodajući da im je prekjučer T-Com čak priznao osporene račune te uzeo u obzir reklamaciju.
Izvor: Večernji list

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.