Synology DiskStation DS213air – s podrškom za WiFi mreže za slobodnije povezivanje

Fotografija članka: Synology DiskStation DS213air – s podrškom za WiFi mreže za slobodnije povezivanje

Tvrtka Synology predstavila je DiskStation DS213air, poslužiteljsko rješenje za mrežnu pohranu podataka s prostorom za dva diska i ugrađenom podrškom za Wi-Fi mreže, namijenjeno kućnim korisnicima i malim uredima.

Oglas

DS213air s ugrađenim Wi-Fijem nudi velik izbor bežičnih mogućnosti za odličnu prilagodbu različitim načinima korištenja. Uređaj je sada moguće s mrežom povezati bežično, bez nepraktičnih kabela, ili ga pretvoriti u pristupnu točku kojom se proširuje doseg postojeće Wi-Fi mreže. Korisnici mogu DS213air koristiti čak i kao bežični usmjerivač te tako bez dodatnih troškova stvoriti bežično okruženje.

„Synology se može pohvaliti vrhunskim tehnologijama za jednostavnu integraciju. DiskStation DS213air odličan je dokaz toga“, izjavila je Rosiel Lee, direktorica odjela za razvoj proizvoda u tvrtki Synology. „Integracijom Wi-Fi tehnologije u funkcijama bogato opremljen uređaj DiskStation proizvod DS213air vidno mijenja dosadašnja poslužiteljska rješenja za mrežnu pohranu podataka“.

Uređaj DS213air opremljen je intuitivnim mrežnim sustavom Web Assistant, koji omogućuje instalaciju uređaja i namještanje postavki uz samo nekoliko klikova. Uz to omogućuje instalaciju operacijskog sustava Synology DSM putem mobilnog uređaja te uz alat Quick Start korisnike uvodi u rad operacijskog sustava.

Zahvaljujući 1,6-GHz procesoru i 265 MB RAM-a, uređaj Synology DS213air u konfiguraciji RAID 1 i okruženju Windows jamči brzinu čitanja podataka od 108,07 MB u sekundi i brzinu zapisivanja od 58,66 MB u sekundi. Opremljen je i SuperSpeed USB 3.0 priključkom, koji pruža deset puta brži prijenos podataka nego USB 2.0. Zasnovan na prepoznatljivom dizajnu tvrtke Synology s dva dodatna otvora za prozračivanje sa strane i 92-milimetarskom ventilatoru, koji omogućuje neprekidno hlađenje sustava uz minimalnu buku (samo 19,0 dB(A)).

DS213air pogoni DiskStation Manager (DSM) 4.1, operacijski sustav svih Synologyjevih DiskStation i RackStation uređaja. DSM 4.1 s elegantnim sučeljem, optimiziranim za istodobno izvršavanje više zadataka, nudi bogat izbor funkcija za povećanje učinkovitosti i pojednostavljivanje zadataka. Synology je za svoje proizvode dobio brojna priznanja strukovnih medija, a ni DS213air nije iznimka. Britanska revija Computeractive već mu je dodijelila priznanje za  najbolje rješenje za pohranu podataka na sajmu Computex 2012.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.