Symantec: Trojanski napadi na banke porasli 3 x u 2013 godini [infografika]

Fotografija članka: Symantec: Trojanski napadi na banke porasli 3 x u 2013 godini [infografika]

Symantec je objavio izvještaj o rezultatima istraživanja zlonamjernih programa  koji su se koristili za krađu bankovnih računa u 2013 godini. Prema istraživanju, trojanski napadi na banke i  virtualnu valutu su  bili  vrlo uspješni ove godine za hakere. Broj zaraženih računala porastao je 237%  u odnosu na 2012 godinu. Na sreću svi zaraženi korisnici računala nisu bili žrtve financijske prijevare, ali postali su dio rizične skupine.  Nadalje, Symantec je u svom izvješću naveo da u napadu na financijske institucije, Bank of America je najveća žrtva. Od ukupnog broja trojanskih napada na banke oni su ih pretrpjeli u 72%.

Oglas

Daljnja analiza tvrtke Symantec je ustvrdila da trojanski napadi na banke, odnosno  zlonamjerni bankarski softver je bio usmjeren ne samo  na 1.400 financijskih institucija u SAD-u,  već  i na institucije u Japanu, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Kanadi, Australiji, Bliskom istoku i Africi.  Podsjetimo, trenutne verzije financijskih Trojanaca u odnosu na prije 10 godina doživjele su snažan razvoj  koji je donio široki spektar mogućnosti. Osim ubrizgavanje sadržaja na web pregledniku, provedbi takozvanog srednjeg napada,  novi Trojanci također koriste posebne sadržaje koji napadaju financijske institucije. Za sve detalje i dodatne informacije istraživanja tvrtke Symantec,  zavirite u infografiku.

Symantec:  Trojanski napadi na banke porasli 3 x u 2013 godini [infografika]  01

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.