Symantec: spajanje prevencije gubitka podataka i provjere identiteta

Fotografija članka: Symantec: spajanje prevencije gubitka podataka i provjere identiteta

Sigurnosni perimetar u današnjim organizacijama gotovo da više i ne postoji, to morate znati. Svi su podaci izloženi riziku, adekvatna zaštita je neophodna.

Oglas

U prošlosti, tvrtke su mogle računati na vatrozid (firewall) koji će zaštititi sve podatke koji se nalaze unutar granica mreže. Timovi IT stručnjaka imali su nadzor nad svim uređajima zaposlenika, nad aplikacijama, nad time gdje se podaci nalaze i tko im pristupa. Međutim, sve se ovo sada mijenja.

Podaci se danas nalaze posvuda – u samoj tvrtki, na putu od jedne do druge lokacije (u tranzitu) i u oblaku. Osjetljivi poslovni podaci sve su više izloženi riziku jer se – u hibridnom okruženju koji kombinira fizičko, mobilno i oblak – sada nalaze izvan dosega tradicionalnog korporacijskog firewalla. Podaci moraju biti svima dostupni a korisnici im žele pristupati ma gdje se nalazili.

Timovima informatičkih stručnjaka sve je teže zaštititi ove podatke i učiniti ih sigurnima, pri čemu moraju biti zaista sigurni da su korisnici koji pokušavaju pristupiti podacima uistinu oni koji kažu da jesu.

Jesu li korisnici zaista oni kojima se predstavljaju?

Administratori sustava, IT stručnjaci, nekoć su imali vrlo visoku razinu uvida u to tko pristupa osjetljivim i važnim podacima te odakle to čini i kamo se unutar mreže podaci premještaju. No, današnje je okruženje posve drugačije jer korisnici podacima pristupaju kroz aplikacije koje se nalaze u oblaku te s mobilnih uređaja – a često čak i sa svojih vlastitih mobilnih uređaja i kroz aplikacije u oblaku koje nisu prošle proces odobravanja od strane tvrtke.

Tvrtke se tako danas suočavaju s pitanjem: “Pristupa li ova osoba našim podacima i premješta li ih na drugo mjesto na odgovarajući i prihvatljiv način?”.

Zaštita podataka iz Symanteca: povezivanje DLP-a i identiteta

Symantec shvaća izazove koji se postavljaju pred tvrtke u ovako dinamičnom okruženju koje se brzo mijenja. Uz Symantec Information Protection, sveobuhvatnu platformu za zaštitu podataka, organizacije brzo mogu steći višu razinu uvida i nadzora nad tim gdje su podaci pohranjeni (u tvrtki, na mobilnim uređajima ili pak u oblaku).

Neke organizacije već su primijenile rješenja za zaštitu od gubitka podataka koje se fokusiraju na pojedinu točku mreže i upravljanje identitetima; no, ova su rješenja često vrlo precizno usredotočena te su optimirana samo za mobilne uređaje, uređaje u tvrtki ili provjeru identiteta. Ta rješenja sa sobom donose značajna ograničenja u pogledu vidljivosti, mogućnosti pristupa i nadzora nad podacima, neovisno o tome gdje se ti podaci nalaze i tko im pristupa.

Ponovno promišljajući sigurnosnu problematiku i fokusirajući se na zaštitu podataka i provjeru identiteta, Symantecova platforma korisnicima daje napredno i praktično rješenje kroz koje mogu pratiti kako se podaci koriste i unutar i izvan korporacijske mreže – i povrh svega, mogu zaštititi podatke od “curenja” ili krađe.

Symantecova platforma za zaštitu podataka, Symantec Information Protection, objedinjuje rješenja ove tvrtke iz područja , cybersigurnosti i rješenja vezanih uz autorizaciju korisnika (User Authentication).

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.