Symantec je u lipnju zabilježio ukupno samo 438 ranjivosti

Fotografija članka: Symantec je u lipnju zabilježio ukupno samo 438 ranjivosti

Ovo je najniža brojka koju je u proteklih 12 mjeseci zabilježio Symantec. Najveći je napad rezultirao otkrivanjem više od 1,3 milijuna korisničkih identiteta.

Oglas

Podaci su to iz Symantec Intelligence Reporta koji procjenjuje razinu sigurnosnih prijetnji na globalnoj razini u prošlom mjesecu. Ukupan broj izloženih korisničkih identiteta djeluje malenim u usporedbi sa 145 milijuna ugroženih korisničkih identiteta tijekom jednog velikog napada u svibnju. Međutim, dio toga napada odvijao se tijekom oba mjeseca, čime se broj ugroženih korisničkih identiteta u svibnju penje na 147 milijuna i čini ga drugim najgorim mjesecom u pogledu upada u sustave i “curenja” podataka u posljednjih 12 mjeseci.

Svakoga dana u lipnju primijećeno je prosječno 88 spear-phishing napada. Što se ove vrste napada tiče, to su razine kakve smo primijetili ranije ove godine pa to predstavlja povratak na ono što smo vidjeli u ožujku i travnju, nakon čega je prosjek takvih napada po danu malo pao u svibnju.

Relativno nova prijetnja poznata pod nazivom OSX.Stealbit.B bila je na vrhu Symantecove liste zloćudnih programa za OS X te je “zaslužna” za 25,7 posto prijetnji na OS X-u. Ova konkretna prijetnja traži specifičnu vrstu softvera vezanog uz trgovanje i pohranjivanje bitcoina te pokušava modificirati ove programe s ciljem krađe bitcoina.

Tijekom lipnja nije bilo uočenih i prijavljenih 0-day ranjivosti.

Symantec je u lipnju zabilježio ukupno samo 438 ranjivosti

Symantec je u lipnju zabilježio ukupno samo 438 ranjivosti

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.