Symantec Endpoint Protection 14 – sigurnost za krajnje točke računalnih mreža

Fotografija članka: Symantec Endpoint Protection 14 – sigurnost za krajnje točke računalnih mreža

Symantec je samo prošle godine identificirao više od 430.000.000 primjeraka novog zloćudnog softvera, zbog čega su brojne tvrtke izložene svakodnevnim sigurnosnim prijetnjama i rizicima.

Oglas

Symantec je predstavio je Symantec Endpoint Protection 14, idući korak u evoluciji inovacija na krajnjim točkama mreže. Krajnja točka mreže su svi oni uređaji koji se izvana spajaju na kompjutersku mrežu – prijenosna računala, tableti, pametni telefoni, kao i razni drugi uređaji s pristupom mreži.

Pogonjen umjetnom inteligencijom na krajnjoj točki i u oblaku, Symantec Endpoint Protection 14 je prvo rješenje koje u jednom programu spaja osnovne tehnologije na krajnjim točkama s naprednim strojnim učenjem i ublažavanjem ranjivosti koje iskorištavaju memorijske slabosti (tzv. memorijski exploit), dajući tako višeslojno rješenje koje može zaustaviti napredne prijetnje i odgovoriti na njih na krajnjim točkama mreže, bez obzira na način napada.

Symantec Endpoint Protection daje snažnu zaštitu u malom paketu, izgradivši je na najboljoj efikasnosti u industriji od 99.9%, malom broju lažnih identifikacija prijetnji te smanjenjem otiska za 70% preko svojih novih naprednih mogućnosti provjere u oblaku. Pogonjen kombiniranim mogućnostima identifikacije prijetnji koje je omogućila integracija Symantecove i Blue Coatove sigurnosne telemetrije, Symantec sad štiti 175 milijuna korisničkih i korporacijskih krajnjih točaka mreže, 163 milijuna korisnika elektroničke pošte, 80 milijuna korisnika web proxyja te svakodnevno obrađuje skoro osam milijardi sigurnosnih zahtjeva od svih ovih proizvoda.

Obeshrabruje brzina razvoja i sofisticiranost novih prijetnji s kojima se organizacije suočavaju. Symantec je u 2015. prijavio više od 430 milijuna primjeraka novog zloćudnog softvera, a očekuje da će ta brojka ove godine narasti.

Za obranu od tih prijetnji, Symantec korisnicima daje jedinstveni program i mogućnosti upravljanje koje s prijetnjama postupaju na potpuno nove načine:
•    Napredno strojno učenje koje pogoni Symantecova Globalna obavještajna mreža osigurava dubinu znanja kakvu nitko drugi nema.
•    Integracija s postojećom infrastrukturom kroz objavljene API-je omogućava besprijekorno upravljanje s tisućama krajnjih točaka na mnogim lokacija i preko različitih operativnih sustava i platformi.
•    Integracija sa Symantecovim rješenjem Advanced Threat Protection (ATP; napredna zaštita od prijetnji) da bi se u jednom programu omogućilo otkrivanje i reakcija na skrivene prijetnje.
•    Istovremene zaštite korisničkih krajnjih točaka i njihove mreže besprijekornom integracijom rješenja Symantec Endpoint Protection i Blue Coat Secure Web Gateway.

Prema ovogodišnjem izvještaju Forrester Wavea o programima za sigurnost krajnjih točaka mreže, “Symantec daje najpotpuniji komplet programa za sigurnost krajnjih točaka mreže na tržištu. Symantecov tim tehnologija za sigurnost krajnjih točaka kreće se od sprečavanja preko otkrivanja do mogućnosti sanacije problema. Kad kupci iskoriste pune mogućnosti ovog portfelja, pokrivena je skoro svaka točka preko koje može doći do napada.”

Symantec Endpoint Protection komercijalno je globalno raspoloživ od danas. Za više informacija o ovom rješenju, pogledajte na .

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.