Symantec Anomaly Detection for Automotive – IoT rješenje za sigurnost automobila

Fotografija članka: Symantec Anomaly Detection for Automotive – IoT rješenje za sigurnost automobila

Symantec Anomaly Detection for Automotive je novi sustav za detekciju sigurnosnih napada na automobile i druga povezana vozila širi već postojeću ponudu sigurnosnih rješenja Symanteca za ‘Internet stvari’.

Oglas

Cilj ovog rješenja je zaštita od napada nultog dana i od dosad nepoznatih prijetnji koje se nalaze pred suvremenim, povezanim vozilima. Detekcija anomalija za motorna vozila u automobilsku industriju donosi Symantecovo veliko iskustvo u području sigurnosti i sofisticirane analitike u složenim mrežama te stoga nudi mogućnost da se mogući sigurnosni problemi otkriju vrlo rano.

Povezana vozila svojim vozačima, dakako, nude praktične funkcionalnosti poput navigacije, udaljene pomoći u slučaju kvara i mobilnih hot spotova za Internet. Do 2020. na cestama će, prema istraživanju i procjenama Gartnera, biti 220 milijuna povezanih vozila. Iako nove tehnologije sa sobom donose i obećanje kako će unaprijediti iskustvo upravljanja vozilima, sva ova poboljšanja također stvaraju i nove moguće vektore napada za hakere, što u konačnici može dovesti do ugrožavanja vozača i putnika u tim vozilima.

Symantecovo rješenje Anomaly Detection for Automotive koristi strojno učenje kako bi omogućilo  pasivnu analizu sigurnosti vozila. Taj sustav nadzire sav promet na Controller Area Network (CAN) sabirnici vozila bez ikakvog utjecaja na same operativne funkcije vozila, a pritom samostalno uči što predstavlja normalno ponašanje vozila te upozorava na anomalije i sumnjive aktivnosti koje mogu biti naznake sigurnosnog napada. Ovo rješenje radi s doslovno bilo kojom markom i modelom automobila.

Glavne prednosti Symantecovog rješenja Anomaly Detection for Automotive uključuju:
•    Samostalno učenje o tome kako se automobil ponaša i to na dubok, vrlo precizan način, što će proizvođačima automobila omogućiti da uoče ranije nevidljive napade;
•    Automatsko dodjeljivanje prioriteta incidentima u ovisnosti o predviđenoj razini njihove kritičnosti i rizika;
•    Automatsko prepoznavanje anomalija bez potrebe proizvođača da stvaraju pravila detekcije ili zasebne sigurnosne politike;
•    Korištenje minimalne količine memorije i procesorskih resursa za ove analitičke procedure koje su napravljene posebno kako bi se mogle koristiti u vozilima.

Symantecov Anomaly Detection for Automotive najnoviji je primjer Symantecova ulaganja u sveobuhvatno sigurnosno rješenje za IoT.

Symantec je nedavno objavio kako tvrtka već danas čini sigurnom više od jedne milijarde IoT uređaja, od automobila preko pametnih uređaja za mjerenje pa do industrijskih sustava. Ovo je četvrto Symantecovo rješenje koje je napravljeno posebno za automobilsku industriju.

Više informacija o Symantecovim suradnjama s proizvođačima automobila, čipova i drugim tvrtkama koje zajednički žele spriječiti moguće putove hakera prema ugrožavanju pametnih automobila pronaći ćete u posebnom izvještaju “Building Comprehensive Security Into Cars”. Symantecov Anomaly Detection for Automotive na raspolaganju je već danas na većini tržišta u svijetu. Više informacija o ovom rješenju pronaći ćete .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.