Symantec Advanced Threat Protection – zaštita od naprednih prijetnji

Fotografija članka: Symantec Advanced Threat Protection – zaštita od naprednih prijetnji

Symantec Advanced Threat Protection (ATP) ima dva nivoa – Upravljanje sigurnosnim servisima (Managed Security Services) i Rješenje za zaštitu od naprednih prijetnji (Advanced Threat Protection).

Oglas

Ponude koreliraju alarme i obavijesti iz cijelog niza sigurnosnih tehnologija da bi ostvarile cjelovitije sprječavanje napada. Symantecova holistička metodologija sa sobom donosi korist koja se ostvaruje kada sigurnosne tehnologije rade zajedno i tako pretvara složenu borbu protiv naprednih prijetnji u jednostavniju funkciju koja donosi jaču zaštitu i više vrijednosti kompanijama.

Symantecove inovativne sigurnosne tehnologije i globalno obavještavanje već daju jaku zaštitu od naprednih prijetnji. Kompanija će i dalje graditi na tim postojećim temeljima da bi razvila obranu koja štiti onako kako se sofisticirani napadi razvijaju. Novi napori na ATP-u će se zasnivati na onome što je Symantec već naučio o sigurnosnim prijetnjama kroz svoja postojeća rješenja, koja štite bazu od 200 milijuna krajnjih korisnika te kroz svoja rješenja za sigurnost e-maila i weba koja dnevno pregledaju više od 8,4 milijardi e-mail poruka i 1,7 milijardi web zahtjeva.

Ciljani napadi rastu, cyberkriminalci su nemilosrdniji nego ikad prije, a višestruke jednadžbe potrebne da bi se zaštitilo od tih prijetnji samo postaju sve teže. Iako mrežna sigurnosnost kao rješenje za napredne prijetnje obećava i privlači sve više pažnje, IT odjelima još uvijek ostaju masivni brojevi incidenata, previše lažnih pozitivnih identifikacija te cijeli niz manualnih procesa koje treba obaviti bez osoblja ili vještina potrebnih za pobjedu i rješavanje problema, što organizacije ostavlja i izloženima i ranjivima.

Upravljani servis rješava praktične izazove otkrivanja i odgovora
Idući korak u Symantecovom ATP pristupu su Symantecovi Upravljani sigurnosni servisi – Zaštita od naprednih prijetnji (Managed Security Services, MSS-ATP), upravljani servis koji će biti dostupan od lipnja 2014. a koji značajno smanjuje vrijeme potrebno za otkrivanje sigurnosnih incidenata, njihovu prioritizaciju i odgovor na njih, tako što razvija integraciju između svoje krajnje točke i proizvoda drugih dobavljača rješenja za mrežnu sigurnost.

Ti podaci omogućavaju korisnicima da brzo i efikasno izoliraju, istraže i uklone nepoznate napade i napade nultog dana koji izbjegnu i promaknu tradicionalnim sigurnosnim rješenjima. Dajući prioritet stvarnim prijetnjama, a ne lažnim pozitivnim identifikacijama, IT organizacije mogu maksimizirati operativne troškove sigurnosnog osoblja i osigurati se da se štite od najbitnijih ranjivosti.

Symantecov Savez za zaštitu od naprednih prijetnji (Advanced Threat Protection Alliance) je ekosustav partnera u mrežnoj sigurnost koji trenutačno uključuje Check Point Software Technologies, Palo Alto Networks i Sourcefire (sada u sklopu Cisca). Putem ovog ekosustava, otkrivanje i korelacija zloćudnih aktivnosti na mreži i krajnjim točkama pomaže u velikom smanjenju lažnih uzbuna, tako što uočava važne incidente, omogućavajući korisnicima da brže odgovore na one najkritičnije.

Snažni odgovor na incidente i upravljani servisi o protivnicima
U idućih šest mjeseci, Symantec će predstaviti dva ključna servisa. Prvi je potpuno novi servis odgovora na incidente koji će korisnicima davati trenutačni pristup kritičnim mogućnostima, znanju i vještinama za vrijeme reakcije na incidente. Drugi je novi obavještajni servis koji će omogućiti do danas besprimjernu vidljivost prijetnji kao i analitiku koja će davati uvid u rizik za ključnu infrastrukturu i tehničku imovinu korisnika preko portala, data feeda i obavještavanja preko servisa, jednako kao i upravljanu informaciju o protivnicima koja isporučuje detaljne izvještaje o prijetnjama i dosad neviđen uvid u vrste napada kojima upravo organizacije mogu biti cilj.

Symantec Advanced Threat Protection - zaštita od naprednih prijetnji

Novo rješenje za zaštitu od naprednih prijetnji integrira po svim kontrolnim točkama
Da bi sve to skupa povezao, Symantec će tržištu predstaviti novo rješenje za zaštitu od naprednih prijetnji koji bi, prema planu, trebalo biti u beta testiranju u roku od šest mjeseci, a dostupno unutar roka od 12 mjeseci. Ovo inovativno rješenje će uključivati integriranu zaštitu od naprednih prijetnji preko krajnjih točaka, e-maila i gatewaya te korisnicima dati kritično važne mogućnosti otkrivanja i odgovora na svakoj kontrolnoj točki.

Dvije nove, inovativne i organski razvijene tehnologije pojačat će mogućnosti otkrivanja i odgovora ovog rješenja. Symantecov Servis dinamičke analize zloćudnog softvera (Dynamic Malware Analysis Service) je sandbox u oblaku u kojem se ponašanje aktivnog sadržaja može analizirati kako bi se što brže identificirala prijetnja. Synapse™ pak omogućava glatko komuniciranje između krajnje točke, e-maila i gatewaya kako bi se na prijetnju moglo što lakše i što bolje odgovoriti.

Symantecov ATP koristi veliku sigurnosnu ekspertizu i globalni sustav obavještavanja
Symantecov portfelj integriranih ATP rješenja iza sebe ima (Global Intelligence Network, GIN) i ekipu u kojoj je više od 550 istraživača po cijelom svijetu. Platforma GIN prikuplja anonimne telemetrijske podatke koji neprestano dolaze od stotina milijuna korisnika i senzora. Symantec koristi ove podatke – više od 3,7 bilijuna redova sigurnosne telemetrije, a broj stalno raste – da bi automatski otkrio nove napade, pratio napadačke mreže i razvio prediktivne, aktivne tehnologije koje našim korisnicima daju zaštitu od naprednih prijetnji.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.