Novo ažuriranje za SwiftKey Keyboard donosi Incognito Mode

Fotografija članka: Novo ažuriranje za SwiftKey Keyboard donosi Incognito Mode

SwiftKey Keyboard Incognito napokon donosi malo sigurnosti u tipkanju

Oglas

Današnje tipkovnice koje možemo skinuti na Google Play tijekom “učenja“ riječi često usput prikupe i neke osjetljive podatke poput naše adrese, OIB-a ili još gore, brojeva kreditnih kartica. Iako ove tipkovnice omogućavaju vrlo lagan povratak na standardnu Android tipkovnicu, u pozadini uvijek radi i ta druga tipkovnica koja može biti jako dobar alat za “prisluškivanje“ ili krađu podataka tijekom razgovora ili pristupa bankovnim mobilnim aplikacijama. S ovom činjenicom na umu developeri SwiftKey Keyboard su predstavili novi incognito mod koji je već neko vrijeme bio u beta testiranju.

Ova nova verzija ove aplikacije sada nam omogućava određenu dozu privatnosti pri razgovorima i unošenju teksta. Nova mogućnost radi tako da kada je aktiviran incognito mod, SwiftKey Keyboard ne može “učiti“ riječi koje pišemo. Na ovaj način možemo sakriti sve naše osjetljive podatke poput PIN-ova, mail adresa, brojeva kreditnih kartica ili lozinki. Developeri su napravili da kada je ovaj novi mod aktiviran, tipkovnica promjeni svoj izgled te počinje koristiti malo tamniji izgled uz masku na pozadini.

Jedan od vodećih ljudi u marketingu ove tvrtke ipak se oglasio i napomenuo da iako je ovaj novi mod izašao to nema veze s prikupljanjem podataka od strane njihove tvrtke. Napomenuli su da korisnici koji koriste standardni mod ne moraju brinuti o prikupljanju podataka, jer njihova aplikacija ne “uči“ riječi koje se pišu u polja za lozinke niti pamti broj od 16 znamenki koji je karakterističan za kreditne kartice. Zanimljivo je da su ipak priznali da SwiftKey možda može prikupiti privatne podatke, brojeve kreditnih kartica i ostale osjetljive podatke ako su upisani u glavnom prostoru za upisivanje teksta, a da upravo ovaj novi mod može to spriječiti.

Uz ovu novu funkcionalnost nova verzija aplikacije popravit će neke manje probleme te dodati podršku za neke jezike.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.