Svjetsko prvenstvo u bacanju mobitelja u dalj – u Finskoj 2017. godine

Fotografija članka: Svjetsko prvenstvo u bacanju mobitelja u dalj – u Finskoj 2017. godine

Finska nam je kao zemlja prilična nepoznanica. Neobična zemlja, posebni ljudi, poznati su po sportu, auto utrkama, reli vozačima i – bacanju mobitela u dalj? Da, novo se natjecanje očekuje u ožujku 2017. godine.

Oglas

Mnogi bi pomislili kako bi ovakve intelektualne vratolomije bile primjerenije Amerima, no ovaj puta nije tako. Ok, nešto se slično događalo 2008. godine kada su bacali BlackBerry Storm 9530. Čini se kako se priča oko ove neobične nazovimo je sportske discipline razigrava i širi.

Slijedeće prvenstvo će se održati 11. ožujka u Finskoj, u mjestu Savonlinna. Priča je jednostavna – pobjednik je onaj koji mobitel baci najdalje. Natjecanje je podijeljeno u više disciplina, postoji i natjecanje timova, kao i juniora. Ima još jedna zanimljivost – ako mobitel i ne bacite dovoljno daleko, postoji šansa da suci pozitivno ocijene vaš bacački stil :)

Kažu kako ovo natjecanje na neki način rastjeruje stres i nakupljene frustracije. Isto tako, ima tu i taktike i nadmudrivanja – jedni misle kako lakši telefoni dalje lete, a neki prednost daju većim i težim modelima. Kako god bilo, natjecatelje i gledatelje očekuje pregršt zabave.

Vrijedi spomenuti kako natjecanje nije besplatno – kotizacija za sudjelovanje se plaća 11,17$, juniori plaćaju upola manje, a timovi 30,15$. Zanima vas više o ovom neobičnom natjecanju ili se želite prijaviti? Sve dodatne informacije potražite na .

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.