Svjetski rekord – najveća elektrana na solarne ćelije na krovu nogometnog stadiona

Racunalo.com foto

Planirana godišnja proizvodnja električne energije iznosi 1.134.045 kWh, što znači da će u okoliš biti ispušteno 630 tona ugljičnog dioksida manje nego pri klasičnoj proizvodnji. Proizvodnja zadovoljava potrebe 350 četveročlanih kućanstava.
Završetkom radova na proširenju, švicarski prvoligaš BSC Young Boys Bern imat će najveći stadion koji na krovu prekrivenom solarnim ćelijama proizvodi električnu energiju. Cijelu  elektranu na solarnu energiju projektirala je tvrtka TRITEC. Izgradnja je trajala deset mjeseci.


„Ponosni smo na posebnost te elektrane te veseli što smo imali priliku pridonijeti tom inovativnom ekološkom projektu“, izjavio je Mitsuri Imanaka, predsjednik tvrtke Kyocera Fineceramics GmbH.Radovi na proširenju uključuju 2808 Kyocerina modula tipa KC175GHT-2. Ti se moduli nadograđuju na 5122 Kyocerina modula tipa KC167GH-2, ugrađenih u prvoj fazi izgradnje.
Stadion Stade de Suisse Wankdorf Bern za integraciju elektrane na solarnu energiju već je dobio švicarsku i europsku nagradu za područje solarne energije. Takvi su projekti najbolja priprema stadiona za europsko nogometno prvenstvo UEFA EURO 2008, koje će se održati u Austriji i Švicarskoj.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.