Počeo sajam i kongres Svjetski dan televizije – Digitalno doba 2

Fotografija članka: Počeo sajam i kongres Svjetski dan televizije – Digitalno doba 2

Sinoć je u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti počelo obilježavanje Svjetskog dana televizije kongresom i sajmom Digitalno doba 2 u organizaciji Udruge NETCRO, a koji će trajati do srijede 23. studenog 2016. godine.

Oglas

Poznati novinar, urednik, reporter gosp. Damir Matković otvorio je kongres iscrpnim prikazom povijesnog pregleda nastanka televizije od čuvenih katodnih cijevi do današnjih digitalnih dostignuća.

Prvi dan je nastavkom predavanja kroz panel Budućnost linearne televizije i poveznica s europskom regulativom premostio prošlost i približio nas budućnosti. Uvod u panel dao je direktor CMC Mario Kovač, na panelu su sudjelovali direktor TV NOVA Pula i predsjednik Nacionalne udruge televizija Denis Mikolić, Ernest Strika s HRT-a, Inženjer tehnolog PJ Tehnologija, direktor AKOS-a Franc Dolenc, te zamjenik predsjednice Vijeća i ravnateljice Agencije za elektroničke medije- Damir Hajduk, a moderator je bila Magdalena Malinova.

Otvoren je niz tema o kojima ovisi smjer razvoja televizije, iskustva iz Slovenije prenio je gosp. Dolenc, a rasprava je uključila i pitanja zakonskih regulativa s ciljem približavanja i prilagođavanja zakonima Europske unije.

Kongres i sajam nastavljaju rad danas prijepodne nizom panela i predavanja. Detaljnije informacije o programu možete pronaći i u našem .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.