Svjetski centar za razvoj IoT i umjetne inteligencije Watson dobio investiciju od 200 milijuna americkih dolara

Fotografija članka: Svjetski centar za razvoj IoT i umjetne inteligencije Watson dobio investiciju od 200 milijuna americkih dolara

Tvrtka IBM je objavila kako je uložila 200 milijuna američkih dolara u novi Svjetski centar za razvoj tehnologija Interneta stvari i umjetne inteligencije Watson.

Oglas

Centar se nalazi u njemačkom gradu Muenchenu, a baviti će se razvojem rješenja za Internet stvari, alata za sigurnosnu zaštitu i primjenom Blockchain tehnologija, u aplikacijama za razne klijente. Riječ je o rješenjima koja će primjenom umjetne inteligencije Watson dolaziti do korisnih uvida na temelju podataka iz milijardi senzora spojenih na Internet stvari, ugrađenih u strojeve, automobile, autonomne letjelice (dronove), raznu opremu, kuglične ležajeve i medicinske aparate u bolnicama.

Ulaganje u Europi dio je IBM-ovih globalnih ulaganja od ukupno tri milijarde američkih dolara kojima tvrtka želi ostvariti što više praktičnih, poslovnih primjena Watson kognitivnog računala i tehnologija Interneta stvari. IBM je iz tog iznosa izdvojio više od 200 milijuna dolara za gradnju Watson Centra za razvoj tehnologija Interneta stvari i umjetne inteligencije u Muenchenu. Ulaganje, jedno od najvećih koje je IBM izveo do sada u Europi, odgovor je na sve veću potražnju korisnika – tvrtki koje traže nove načine preobrazbe svakodnevnog poslovanja kombiniranjem tehnologija Interneta stvari i umjetne inteligencije. IBM danas ima više od 6000 klijenata – tvrtki koji se koriste Watson rješenjima za Internet stvari. Prije samo osam mjeseci tih klijenata je bilo 4000.

Watson centar za razvoj tehnologija Interneta stvari utemeljenih na umjetnoj inteligenciji bit će i mjesto na kojem će se organizirati i prvi industrijski ko-laboratoriji u kojima će klijenti i partneri, zajedno s tisuću IBM-ovih znanstvenika, inženjera, programera i poslovnih stručnjaka, osmišljavati inovacije koje će se primjenjivati u automobilskoj industriji, elektronici, zdravstvu, osiguranjima i raznim proizvodnim pogonima. Zajedno, suočiti će se s najvećim izazovima u svojim industrijama: primjenjivati će nove koncepte i tehnologije i na njima graditi nova rješenja za Internet stvari. Osmišljavati će sasvim nove poslovne modele, rješenja i usluge i pomicati granice mogućega u području Interneta stvari.

IBM ulaže iznimne napore kako bi tvrtkama diljem svijeta omogućio pristup do svih dobrobiti koje nam pruža sadašnje doba nevjerojatne tehnološke preobrazbe i kako bi razvio nove proizvode i usluge koje će promijeniti  život ljudi diljem planeta. Njemačka je predvodnik u inicijativama kojima se ostvaruje četvrta industrijska revolucija. Zato smo klijente i partnere pozvali u Muenchen i dali im pristup do naših najnovijih tehnologija i najdarovitijih ljudi. Zajedno, oni će ostvariti sva obećanja Interneta stvari i potaknuti novi val inovacija.
– Harriet Green, glavna direktorica Svjetskog centra IBM Watson za razvoj Interneta stvari

Više informacija možete naći na .

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.