Sveučilišni računski centar SRCE: prvi Dan e-infrastrukture posvećen je razmjeni znanja i iskustva

Fotografija članka: Sveučilišni računski centar SRCE: prvi Dan e-infrastrukture posvećen je razmjeni znanja i iskustva

Kako kažu u Srcu, na Danu e-infrastrukture planiraju okupiti korisnike, održavatelje, predstavnike partnera, ali i financijere sadašnjih e-infrastruktura, dati pregled postojećih e-infrastruktura, te raspraviti kakve im e-infrastrukture i pod kojim uvjetima trebaju.

Oglas

Program prvog Dana e-infrastrukture posvećen je razmjeni znanja, iskustava te promišljanju potreba vezanih za daljnju izgradnju i uporabu svih elemenata e-infrastrukture,od temeljne mrežne, preko grid, HPC i cloud infrastrukture, autentikacijske i autorizacijske infrastrukture (AAI), pa sve do podatkovnih slojeva.

Posebnu pozornost posvetit ćemo prijedlozima velikih projekata kojima bismo uz pomoć europskih strukturnih fondova proširili postojeće ili utemeljili i izgradili nove potrebne e-infrastrukture. Srce će predstaviti prijedlog projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO).

U svim izlaganjima i raspravama snažan će fokus biti na stvarnim potrebama korisnika i kako osigurati korisnički utjecaj na upravljanje e-infrastrukturama, a s druge će strane fokus biti i na potrebi financiranja ne samo izgradnje, već i održivosti izgrađenih e-infrastruktura.

Protekle tri godine Srce je u svojstvu koordinatora Hrvatske nacionalne grid infrastrukture (CRO NGI) organiziralo Dan CRO NGI, kao središnje godišnje okupljanje sadašnjih i budućih korisnika CRO NGI, kao i predstavnika ustanova korisnika i ustanova partnera. Kako smatramo da je grid infrastruktura samo jedna od, sustavu znanosti i obrazovanja, potrebnih e-infrastruktura koje se međusobno moraju nadopunjavati i harmonično graditi i djelovati, odlučili smo ove godine organizirati Dan e-infrastrukture.

Ovogodišnji sponzor Dana, tvrtka Extreme Networks, održat će prezentaciju pod nazivom ”Building Next Generation Datacenter Networks” s naglaskom na ključne izazove u izgradnji mreža modernih podatkovnih centara.

Dan e-infrastrukture održat će se 28. studenog 2012. godine. Dodatne detalje (lokacija, agenda, Google mapa,…) potražite u našem .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.