Sveučilišni računski centar SRCE organizira eduroam tjedan – Budi uvijek @home koristi eduroam

Fotografija članka: Sveučilišni računski centar SRCE organizira eduroam tjedan – Budi uvijek @home koristi eduroam

Ideja je na što kvalitetniji način prenijeti potrebne informacije i znanja te demonstrirati mogućnosti i značenje usluge eduroam. Događanja su namijenjena krajnjim korisnicima i administratorima usluge eduroam.

Oglas

Od 8. do 11. travnja 2013. Sveučilišni računski centar (Srce) u četiri hrvatska grada: Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu organizira eduroam tjedan. Usluga eduroam omogućava siguran, jednostavan i za krajnjeg korisnika besplatan pristup Internetu s prijenosnika ili pametnog telefona širom Hrvatske i svijeta. Usluga je namijenjena korisnicima iz akademske i obrazovne zajednice.

“Budi uvijek @home koristi eduroam” je događanje namijenjeno svim korisnicima. Za sudjelovanje u događanju korisnici imaju zadatak spojiti se na eduroam mrežu na zadanim lokacijama. Za svako uspješno spajanje na eduroam, sudionik igre, korisnik eduroama, dobiva suvenir od lokalnog administratora/ovlaštene osobe na ciljanoj lokaciji. Cilj igre je pokazati da znate koristiti eduroam i skupiti eduroam suvenire.

SRCE poziva sve korisnike eduroama i sve buduće korisnike, da se igraju u (sve počinju u 10:30 sati):
– Osijeku u ponedjeljak, 8. travnja 2013. godine (Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Elektrotehnički fakultet Osijek, Ul. Cara Hadrijana bb, Kampus – K3-1)
– Rijeci u utorak, 9. travnja 2013. godine (Sveučilište u Rijeci, Kampus, Zgrada Sveučilišnih studija- soba 357)
– Splitu u srijedu, 10. travnja 2013. godine (Sveučilište u Splitu, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, R. Boškovića 32 – TCR)
– Zagrebu u četvrtak, 11. travnja 2013. godine (Sveučilište u Zagrebu, Sveučilišni računski centar, J. Marohnića 5 – Dvorana E)

U Zagrebu će se održavati na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj, Borongajska cesta 83f, u predvorju Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, Trg Maršala Tita 14, te u Srcu, Josipa Marohnića 5.

U okviru eduroam tjedna održat će se četiri poludnevne radionice u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu namijenjene davateljima usluge eduroam kao i svima koji su zainteresirani za pružanje te usluge. Radionicama mogu prisustvovati i predstavnici matičnih ustanova te krajnji korisnici koji žele saznati više informacija o načinu rada usluge eduroam.

Okvirni program radionica obuhvaća ove teme:
• Stanje usluge eduroam u Republici Hrvatskoj i svijetu
• Uspostava i održavanje eduroam pristupne točke
• eduroam nadzorna sonda
• eduroam installer i sigurnost usluge

Usluga eduroam™ je usluga roaminga zamišljena pod okriljem europske udruge akademskih i istraživačkih mreža i ostvarena kroz međunarodni projekt GÉANT. Usluga eduroam usmjerena je na omogućavanje bežičnog, ali i tzv. wired pristupa mreži. Hrvatska je od samoga početka zahvaljujući sustavu AAI@EduHr aktivna u izgradnji i pružanju usluge eduroam pri čemu je Srce prepoznato i u međunarodnim okvirima prihvaćeno kao nacionalni koordinator usluge eduroam.

Srce, u ulozi nacionalnog operatera usluge eduroam, nastoji različitim aktivnostima osigurati da informacije o načinu rada, pouzdanosti, sigurnosti i jednostavnosti usluge budu široko dostupne kako davateljima usluge i matičnim ustanovama tako i krajnjem korisniku.

Više o cijelom događanju i o usluzi eduroam saznajte na .

SRCE eduroam 02

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.