Sveučilišni računski centar održao Dan AAI@EduHr

Fotografija članka: Sveučilišni računski centar održao Dan AAI@EduHr

Dan AAI@EduHr događanje je koje okuplja predstavnike svih matičnih ustanova i davatelja usluga, ali i sve one koji žele doznati više o sustavu AAI@EduHr i mogućnostima njegova korištenja.

Oglas

Na početku događanja, predavanje pod nazivom Federated AAI and EU Law, održao je gost predavač, Andrew Cormack (JANET, UK) govoreći o tehničkim i organizacijskim izazovima vezanim uz zaštitu privatnosti.

O svojim iskustvima u radu sa sustavom AAI@EduHr govorili su Mihael Kukec i Željko Hrebak, (Međimursko veleučilište u Čakovcu), Damir Arbula (Sveučilište u Rijeci – Tehnički fakultet) i Zvonko Martinović (Srce). O projektu e-Građani, sustavu NIAS i njegovom povezivanju sa sustavom AAI@EduHr govorio je Dražen Božić (Ministarstvo uprave, Uprava za e-Hrvatsku). Ova su izlaganja pokrila široki spektar tema od organizacijskih do tehničkih pitanja efikasne prilagodbe aplikacije za korištenje elektroničkih identiteta iz sustava AAI@EduHr.

Na kraju se okupljenima obratio Miroslav Milinović, pomoćnik ravnatelja Srca i voditelj AAI@EduHr te iznio planove za 2014. godinu. U svom izlaganju istaknuo je kako se sustav AAI@EduHr afirmirao kao siguran i pouzdan te široko korišten sustav povezan sa sličnim sustavima u zemlji i svijetu. Posebno je naglasio kako je za očuvanje postignute razine izvrsnosti nužno da se svi subjekti sustava pridržavaju odgovarajućih normi te zahvalio prisutnima na dobroj suradnji u tom pogledu. Govoreći o planu za 2014. godinu pozvao je prisutne da Srcu aktivno predlažu projekte vezane uz korištenje i unapređenje rada sustava AAI@EduHr.

Sustav AAI@EduHr temeljna je posrednička (“middleware”) infrastruktura sustava znanosti i obrazovanja u Republici Hrvatskoj. Sustav AAI@EduHr organiziran je kao skup subjekata – matičnih ustanova i davatelja usluga koji s povjerenjem u kvalitetu i pouzdanost prihvaćaju elektroničke identitete izdane od strane matičnih ustanova. Radi se o složenom, distribuiranom sustavu koji trenutno obuhvaća 226 imenika s preko 700.000 elektroničkih identiteta te više od 270 različitih usluga.

Srce, u ulozi koordinatora sustava AAI@EduHr, nastoji različitim aktivnostima osigurati da informacije o ustroju, tehničkim, informacijskim i organizacijskim standardima, te o radu središnjih funkcija sustava budu široko dostupne kako predstavnicima matičnih ustanova i davatelja usluga tako i krajnjim korisnicima. Više potražite .

Sveučilišni računski centar organizirao Dan AAI@EduHr

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.