Svečano otvorena Cisco Akademija mrežnih tehnologija na Veleučilištu Lavoslava Ružičke u Vukovaru

Fotografija članka: Svečano otvorena Cisco Akademija mrežnih tehnologija na Veleučilištu Lavoslava Ružičke u Vukovaru

Danas je u Vukovaru svečano otvorena Cisco Akademija mrežnih tehnologija čime je postala dio mreže od 18 Akademija u Hrvatskoj. Prva generacija studenata od 17 polaznika Akademije u okviru Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru uskoro će završiti CCNA program (Cisco Certified Network Associate). Školovanje studenata u Vukovaru omogućila je tvrtka Cisco donacijom opreme, a troškove školarine za sve polaznike prve generacije sufinancira Grad Vukovar u suradnji sa Slavonskom bankom.

Na svečanosti otvorenja Cisco Akademije mrežnih tehnologija u Vukovaru nazočni su bili predstavnici tvrtke Cisco, Veleučilišta i lokalne zajednice. Prilikom svečanog otvaranja dekan Veleučilišta prof. dr. sc Antun Pintarić izjavio je: „Kako je područje primjene modernih tehnologija postalo nezaobilazno u gotovo svim djelatnostima, javlja se stalna potreba za educiranim mrežnim stručnjacima. Današnje trendove prepoznao je i Grad Vukovar te smo u suradnji s vukovarskom podružnicom Slavonske banke podržali školovanje za prvih 17 polaznika Cisco Akademije mrežnih tehnologija.“

Posljednjih godina Internet je potvrdio svoje vodeće mjesto kao medij za razmjenu informacija pritom mijenjajući dosadašnji način na koji ljudi žive, rade, uče i zabavljaju se. Zbog stalnih izazova primjene modernih tehnologija, potrebna je kontinuirana edukacija stručnjaka, osobito s područja mrežnih rješenja i interneta. Cisco akademija mrežnih tehnologija nudi provjereni sustav obrazovanja potrebnih stručnjaka u okviru obrazovnog sustava, ali i kao nadopunu postojećeg sustava obrazovanja čime se proširuju dosad stečena znanja. Prva generacija studenata u Vukovaru završava osnovni nastavni program CCNA koji uključuje temeljna znanja i primjene u području mrežnih tehnologija. Kako bi ostvarili pravo na pokrivanje cjelokupnih troškova školovanja, polaznici su obavezni certificirati se u roku od šest mjeseci po završetku CCNA akademije. Slavonska banka uplatila je cjelokupan ukupan iznos školarine od 8.100,00 kuna za svakog polaznika.

Tvrtka Cisco za potrebe nove akademije donirala je opremu u vrijednosti 60.000,00 kn koja je dio standardnog Ciscovog paketa, ali i dodatnu opremu, proizvode, IP telefone i mrežne module.

„Koristi od provođenja programa Akademije odražavaju se na same polaznike kojima se otvaraju veće mogućnosti zapošljavanja, dok se dobrobiti za regionalno gospodarstvo ogledaju u mogućnosti zapošljavanju obrazovanih i certificiranih stručnjaka. Vjerujem da će obrazovanje stečeno na Cisco Akademiji mrežnih tehnologija doprinijeti gospodarskom razvoju regije te razvoju Hrvatske kao društva znanja.“ – zaključila je ovom prigodom Ana Majcenić, regionalna menadžerica Akademije.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.