Sve više ljudi okreće se Internetu2

Racunalo.com foto

Osim toga, brzina veze je toliko velika da se za vrijeme skidanja datoteka bez problema mogu raditi i druge operacije, što je gotovo nemoguće s običnim internetom. Studenti su tako s početne uporabe Interneta 2 za razmjenu datoteka isključivo u svrhe akadmeskog istraživanja prešli na naprednu uporabu u obliku razmjene filmova i glazbe, što zabrinjava nositelje autorskih prava koji ne mogu kontrolirati takvu razmjenu datoteka.
Više o Internetu2 potražite na .
 
Što je Internet2?
Internet2 je rezultata suradnje stotinjak američkih sveučilišta za razvoj mreže i naprednih aplikacija za učenje i istraživanje. Otkad većina podučavanja, učenja i istraživanja zahtijeva sve više multimedijskih predstavljanja u realnom vremenu i veze visoke propusnosti, glavni aspekt Interneta2 je dodavanje dovoljno mrežne infrastrukture koja bi podržala takve aplikacije.


36 godina Interneta
Trideset i šest godina nakon što su računalni stručnjaci na američkom sveučilištu UCLA povezali dva računala pomoću sivog kabla dugog 4,5 metra da bi testirali nov način prijenosa podataka, Internet je prisutan u 888,681,131 domaćinstava diljem svijeta, od čega čak 25% otpada na Sjedinjene Američke Države, 4% manje nego Europska Unija.
Izvor: Večernji list

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.