Sve veći broj trojanaca za Linux namijenih za DDoS-napade

Fotografija članka: Sve veći broj trojanaca za Linux namijenih za DDoS-napade

Operacijski sustavi temeljeni na Linux kernelu sve više su izloženi širenju trojanaca od kojih je velik dio namijenjen za organiziranje DDoS-napada kroz konsolidaciju u jednu upravljivu mrežu.

Oglas

To je kratki zaključak studije provedene od strane sigurnosnih stručnjaka tvrtke “Doctor Web” i potvrđeno je od strane relevantnih statističkih podataka. Maliciozni programi dijele značajke: dizajnirani su za organiziranje DDoS-napada pomoću različitih protokola, a kao drugo po indicijama, stručnjaka tvrtke Doctor Web, DDoS Trojance je stvorio jedan autor. Dakle, zlonamjerni program po imenu Linux.DDoS.3, ima prilično širok spektar funkcionalnosti. Linux.DDoS.3 omogućuje DDoS-napad na određenom poslužitelju upotrebom protokola TCP / IP UUDP, i šalje zahtjeve za DNS servere kako bi se poboljšala učinkovitost napada (DNS pojačanje).

Sve veći broj trojanaca za Linux namijenih za DDoS-napade 01

Linux.Mrblack

 

Druga izmjena ove prijetnje, je Linux.DDoS.22, usmjeren na rad s Linux distribucijom za ARM procesore i Linux. DDoS.24 može inficirati poslužitelje i radne stanice koje koriste 32-bitnu verziju Ubuntu i CentOS jer se automatski registrira u startup pparametreOSa. Nakon pokretanja prikuplja podatke o konfiguraciji hardvera i šalje ih u kriptiranom obliku na poslužitelje kriminalaca. Isto tako prema ESET-u, stručnjaci preporučuju administratorima sustava provjeriti svaki Linux-i Unix-poslužitelj za infekcije, posebice zbog provedene „WWendigooperacije os strane hakera usmjerene na hvatanje web poslužitelja Unix i Linux.

Više informacija možete pročitati

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.