Sve što ste oduvijek željeli znati o DivX

Fotografija članka: Sve što ste oduvijek željeli znati o DivX

DivX se usredotočuje na tri posljednje oblika zaslona dostupnih na današnjem tržištu: PC zasloni , TV uređaji, i podjednako npr. na BlackBerry uređajima. DivX također stvara velik izbor web usluga za video, uključujući Internet i video igre.  Druga važnost tehnologije koju nudi DivX je realizirana među urednicima i producentima, koji mogu pristupiti video sadržajima preko mnoštva jedinica, čime se olakšava proizvodnja i montaža. Znanje o tome kako koristiti DivX je važno za svakoga s obzirom na moderne medijske tehnologije. 

DivX softver možete preuzeti s web stranice tvrtke , a dolazi s mnoštvom podrške. Da bi koristili softverski programa, potrebno je imati osobno računalo s TV-izlazom (TV-out jack),  video karticu, X10 emitera, i DivX  player kao što je 2.0 Alpha. Za video i audio ulaz / izlaz,  potreban je dvostruki set žica (kabel), znači, jedan za audio elemente i drugi za video.  Ove funkcije omogućuju korisnicima pristup svojim video sadržajima preko TV-u, uz osobno računalo.

DivX je fleksibilan i može se koristiti na računalima sa oba operativna sustava, Windows i Macintosh. računala.  Pridržavanje gore navedenih uvjeta i procedura, korisnicima programa DivX  omogućava stvoriti medije koji zadovoljavaju njihove različite potrebe. Dakle, postoji mogućnost pohraniti filmove, gledati ih i razviti niz fascinantnih video projekcija ili ih ispuniti nekim specifikacijama.
Da biste koristili Divx softver, nakon što ste preuzeli softver za određeni operativni sustav koji imate na računalu, potrebno je otvoriti datoteku i projekt s obzirom da će biti uključeno kodiranje. Sve se to jednostavno može učiniti  iz prozora preglednika.

Na radnoj površini, Windows korisnici će odabrati "File meni ‘.  Zatim treba kliknuti na ‘izvoz’ i iz okvira dijaloga koji se prikazuje odaberite naredbu  ‘pomoću brzog vremena pretvorbe’. Nakon ove akcije prikazuje se dijaloški okvir "Spremi izvezenu datoteku kao… „ Na meni sa ‘izvezi drop-down odaberite ‘Divx Avi’ i odabire željeni položaj za izlaz Divx  klikom na opcije.  Ova akcija će automatski konfigurirati enkoder za DivX. Dalje, imate mogućnost da izaberete veličinu datoteke koje želite. U jednom okviru odabirete željenu veličinu datoteke, a u drugim željeni način rada za uštedu, kako bi sve mogli snimiti na CD za primjer. Slijedi odabir željene kvalitetu iz ‘drop down’ izbornika koji je ‘kvalitetan’ po defaultu. Klikom na tipku ‘OK’ nakon tog postupka vraćate se na ‘Spremi izvezenu datoteku kao ". Proces kodiranja će biti pokrenuti odabirom "Save gumba ‘.  Opet, klikom na ‘OK’ u dijalogu započinje proces kodiranja, a njegovim završetkom dobivate visoku DVD kvalitetu na Divx uređaju. Ne postoji specifičan media player samo za DivX, a filmovi se mogu reproducirati na bilo kojem uređaju. Međutim, za uživanje u surround zvuku, velikim zaslonima,slično kino iskustvu, trebalo bi investirati u Divx /DVD player.

Ako vam se ovo čini komplicirano, pogledajte video ispod:

 Nadam se da je ovaj članak pomogao steći osnovno razumijevanje softvera i tehnologije.

 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.