Sve što trebate znati o kamerama uređaja Galaxy S8 i S8+

Fotografija članka: Sve što trebate znati o kamerama uređaja Galaxy S8 i S8+

Detalji o kamerama novih Samsungovih uređaja

Oglas

Ne čini se da Samsung stvara previše spektakla u vezi s Galaxy S8 i Galaxy S8 + ‘s glavnim fotoaparatom, a to je vjerojatno zato što se nije promijenilo hardver. Vodeći dvojac dolazi opremljen s isti hardverom kao i njihovi prethodnici: 12 megapikselni „Dual Pixel” senzor koji često glasi kao najbolji prije Google Pixela.

No, bez obzira na reprizu, postoje neke nove značajke fotoaparata, koje valja predstaviti, u Samsungovim novim pametnim telefonima. Pogledajmo nove dodatke, uključujući i novu foto obradu, bolju prednju kameru, Snapchat-like značajke…

Stražnja kamera

Galaxy S8 i S8 + imaju 12 megapikselnu „Dual Pixel” stražnju kamera sa f / 1.7 objektivom, koji je sličan Galaxyu S7, iako to nije isti senzor slike. Noviji model opremljen je sa OIS-om (optičkom stabilizacijom slike) i PDAF-om (fazaom otkrivanja autofokusa), kao i auto HDR i ručni način rada koji omogućuje snimanje u RAW-u.

Nema novih načina za fotografiranje na Galaxyu S8, ali vidjet ćete sve uobičajenosti na sučelju, uključujući i način Panorama, način selektivnog fokusa (nalik na iPhone 7 portret mod), i Hyperlapse način. Iste žive boje filtera popularne i kod starijih Samsungovih telefona uključene su i ovdje, a tu je i nova značajka koja donosi Snapchat-like odnosno proširenje filtera. Možete ih koristiti za vrijeme snimanja video zapisa ili dok fotografirate.

Sučelje aplikacije kamera ostaje relativno nepromijenjeno. Jednostavno za korištenje, brzo prijeđite prstom s lijeve strane i počinje način snimanja videa, a prelaskom prsta udesno doći ćete do različitih načina fotoaparata. Postoji mala praćka ovaj put u koje možete potisnuti tipku zatvarača gore i dolje za digitalno zumiranje – način brže od uklještenja na tražilo za zumiranje.?????

Naravno, najveće pitanje bit će: Koliko je Samsung poboljšao svoj softver i napravio korak više od prošlogodišnje kvalitete? Iako je Galaxy S7 kamera zaista dobra, u ovoj industriji, ako stojite na mjestu padate iza – nova kamera firmware i poboljšana obrada s novim ISP-om (procesorom signala slike) treba poboljšati stvari, ali još ne znamo koliko.

Prednja kamera

Galaxyeva S8 i S8 + ‘s prednja kamera potpuno je obnovljena 8 mp autofokusom i f / 1.7 objektivom. Dobit ćete decentne slabo osvjetljene fotografije, a Galaxy S8 imat će jednostavniji put u pokušavanju držanja lica u fokusu jer većina telefona danas, čak i visokoe kvalitete, još uvijek nemaju auto fokus na prednjoj kameri. Možete koristiti  Snapchat-like mogućnosti ovdje, a tu je i način uljepšavanja koji briše nesavršenosti i čini vaš izgled svježim. Filter također radi i na više lica ako je riječ o grupnom selfiju.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.