Šuš 0. micro fest mali festival glazbe i druženja u Varaždinu

Fotografija članka: Šuš 0. micro fest mali festival glazbe i druženja u Varaždinu

A sada malo glazbe. I kulture. I malo Youtuba. Početkom lipnja u Varaždinu se održava Šuš 0. micro fest, festival glazbe zanimljivog naziva.

Oglas

Šuš 0. micro fest će se održati 6. i 7. lipnja u Varaždinu, u baru Elephant. Kao što govori i sam naziv, riječ je o malenom okupljanju ljubitelja glazbe koje će organizirati varaždinski Šuškavac kolektiv. Evo što kažu organizatori…

„Iako je sudjelovanje u idejama audiovizualne kulture danas notorna činjenica, a festivali kao serije svečanosti nisu ništa novo, mi stvaramo ideju micro festa, ideju dobra koje se prvenstveno temelji na zajedništvu i povezivanju kroz kreativnost. Ne postoji stroga kategorizacija glazbenog žanra, a time ni profila sudionika. Samo serija ponovne interakcije i razmjene svjetova. Posebno nam je drago da u realizaciji ovog micro festa sudjeluje velik broj kreativaca iz istih razloga“, kaže ekipa iz Šuškavac kolektiva.

Bogat festivalski lineup
Šuš 0. program će početi u petak navečer, 6. lipnja, u baru Elephant, a nastavit će se u subotu prijepodne, 7. lipnja, te trajati tijekom cijelog dana na otvorenom u krugu Elephanta do duboko u noć. Šuškavac kolektiv okupio je dvadesetak mladih i talentiranih s područja sjeverne Hrvatske. DJ-i koji će svojim glazbenim odabirima i vrsnim miksanjem zabaviti, opustiti i rasplesati posjetitelje su Dancette, Izbor Eez, Mia, Wuff, Mora, M¬_xer, Streepy, Remark, MaliNeuMaline, Bad Habit DJ set i Mae’n. Glazbenici koji će nastupima uživo dodatno rasplamsati atmosferu lipnjskih festivalskih noći su Boys Don’t Cry, Groove on, Otitis Media te naširoko poznati Ohnokono i Sara Renar.

Šuš 0. micro fest mali festival glazbe i druženja u Varaždinu

Ohnokono i Sara Renar stižu na Šuš 0.
Ohnokono, odnosno Konrad Mulvaj, bivši je dugogodišnji basist punk rock banda Overflow, a nakon što se odvažio krenuti u samostalne vode i počeo stvarati elektronsku glazbu, u kratkom je roku stekao pozamašan broj fanova. Sara Renar, mlada kantautorska zvijezda koja je prošle godine snimila prvi studijski album Djeca i osvojila publiku singlom U velikom stilu.

Također, u organizaciji festivala, izradi vizuala i stvaranju dobre atmosfere sudjeluju i kreativci iz područja likovnih umjetnosti, fotografije, grafičkog dizajna, dizajna rasvjete i glazbene produkcije.

Šuškavac kolektiv je nastao i razvija se kao posljedica međusobnog druženja i komuniciranja o muzici, osjećajima, kreativnosti i fascinaciji idejama, ali i stvarnostima, koje su posljedica zvuka, slike i pokreta.

„Mi nismo ništa posebno doli postmodernistički pokušaj boljeg razumijevanja svijeta i sebe. Slijedom toga, možda čak i pokušaj otkrivanja smisla putevima novih svjesnosti u zvuku, mirisu, dodiru, slici i plesu“, kažu Šuškavci te pozivaju sve da im se pridruže i sudjeluju na Šuš 0. micro festu.

Informaciju više možetepotražiti i na  .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.