Super, 40 godina mi je tek, a posao i hobi će mi biti jedno!

Racunalo.com foto

Scenarij broj 1
Radila Mirjana u jednoj firmi. S posla se vraćala, a kući je čekalo dvoje djece. Suprug je radio još i duže dnevno. Kod kuće Mirjana nije znala što će prije.Kao automat palila je druge automate. Prala, peglala, čistila, kuhala…Umorna padala u krevet, a sutradan u jutro sve ponovo, firma, obitelj, automati u firmi, automati u kući. Ne pamti kad je zadnji put pročitala novine ili pogledala TV. Knjiga! Kazalište! Toga nema niti u snu, a kamoli u njenoj javi. Pa što bi djeca rekla da vide mamu s knjigom u ruci, a da slučajno nema ništa u loncu za klopu, ili da ih ne čeka sve čisto i uredno sutra za školu.
I onda netko vikne “Propala firma!”. Mirjana na ulicu a tek joj je 40 godina! Na Zavodu izljepljeni oglasi za zanimanja koja ona ne može niti izgovoriti, a kamoli razumjeti što rade ljudi s tim čudnim zanimanjima. Pita se zar je tako brzo prohujalo mojih 40 godina, a još više se pita gdje sam to pogriješila da mi već sad u mojoj najboljoj snazi govore da me nitko ne treba. Gdje?
Kraj.


Scenarij broj 2
Ivanka je radila i primala redovno plaću. Djeca. Muž. Naoko sve kao kod Mirjane. Razlika je bila samo u jednoj sitnici koja se prije desetak godina ne bi ni primjećivala a kamoli spominjala u nekim scenarijima na portalu Racunalo.com. Ta sitnica je bilo Ivanina ljubav za slikanjem. Kad god je mogla slikala je. čak i skrivajući se od svojih ili kradući od sna. Posao koji je radila bio je kruh sebi i obitelji. Slikanje je bilo hobi, radost. Kad joj se pružila prilika promijenila je posao samo zato što joj je omogućavao više vremena za hobi. čak je imala i nekoliko izložbi slika u firmama i ustanovama gdje su radili prijatelji i omogućili joj te izložbe.
I onda netko vikne “Propala firma!”. Na putu do Zavoda srela je Jožu kojeg je upoznala na svojoj izložbi u hodniku jedne firme. čim je čuo za njen problem gubitka posla, razveselio se i rekao kako njegov prijatelj mjesecima traži osobu slikarskih sklonosti za stalni radni odnos u marketingu njegove firme. Super, 40 godina mi je tek, a posao i hobi će mi biti jedno!
Kraj.


Ivica Kartelo
Prvi online učitelj u Hrvatskoj

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.