Sudionicima Kids@MIC proljetnog kampa informatike podijeljene diplome

Fotografija članka: Sudionicima Kids@MIC proljetnog kampa informatike podijeljene diplome

Sudionicima Kids@MIC proljetnog kampa informatike podijeljene diplome

Obzirom na iznimno pozitivne reakcije djece i roditelja na besplatne informatičke radionice koje su se tijekom zimskih praznika održale u Microsoftovom inovacijskom centru (MIC) u Varaždinu, Microsoft i partneri ovoga su proljeća nastavili sa započetim programom. MIC je tako, u suradnji s udrugom Hrabri telefon i uz podršku Grada Varaždina, organizirao program Kids@MIC radionica za vrijeme trajanja školskih praznika od 14. do 17. travnja 2009. Program je namijenjen učenicima varaždinskih osnovnih škola od 5. do 8. razreda, a sastoji se od radionica u trajanju od 2 dana, raspoređenih u 3 zasebne učionice tijekom dva termina proljetnih školskih praznika. Tematska okosnica radionica je sigurnost djece na internetu, a njihov osnovni cilj osiguravanje pravovremenog upoznavanja s potencijalnim opasnostima te pružanje pomoći u sigurnijem snalaženju i kretanju virtualnim svijetom.

Marko Drenovački, direktor Microsoftovog Inovacijskog centra u Varaždinu, iznova je naglasio izniman značaj što ranije edukacije o sigurnosti korištenja interneta i internetskih servisa. Napomenuo je kako se, uz sve koristi i prednosti koje osigurava brz razvoj tehnologija i sve šira dostupnost sadržaja putem svjetske računalne mreže, i dalje treba dobro čuvati određenih skupina i pojedinaca koji te sadržaje i servise koriste na isključivo vlastitu dobit i u cilju uzrokovanja štete drugim korisnicima.

Tijekom programa djeci koja nisu bila u prilici sudjelovati na radionicama tijekom zimskih praznika predstavljeni su sadržaji koji su bili prezentirani u sklopu zimskog termina radionica. U ovom dijelu programa djeca su se također upoznala s osnovama korištenja interneta, elektroničke pošte i korištenja aplikacija za razmjenu instant poruka, a održani su i ostali praktični sadržaji, poput radionica digitalne fotografije.

U drugom modulu programa, namijenjenom djeci koja su već sudjelovala na zimskom terminu radionica, uz predstavljanje osnova korištenja Microsoft Office PowerPoint alata, djeca su uz nadzor pedagoga i djelatnika MIC-a Varaždin imala prilike fotografirati i snimati materijale u gradu Varaždinu, a zatim su pomoću alata kao što su Photosynth, Photo Story i Movie Maker izrađivala praktične radove na temu obilježavanja 800. godišnjice grada Varaždina . U oba programa djeca su imala prilike družiti se i zaigrati video igre primjerene njihovoj dobi u posebno opremljenoj XBOX igraonici.

Proljetna radionica okupila je 60ero učenika varaždinskih osnovnih škola. U sklopu programa proljetnog kampa informatike, MIC i Grad Varaždin organizirali su predavanje za roditelje djece koja sudjeluju na radionicama, na temu: Sigurnost djece na Internetu. Predavanje je održao gospodin Slaven Crnjac, voditelj Microsoft programa Net Akademije pri Tehničkom veleučilištu u Zagrebu.

Materijali koji su korišteni u radionicama posebno su prilagođeni uzrastu djece-polaznika. Sve sadržaje je pregledala i odobrila Agencija za odgoj i obrazovanje, a program se izvodi pod pedagoškim nadzorom. Cilj ovih dvodnevnih radionica je okupiti učenike varaždinskih osnovnih škola s interesom za informatiku i informacijske tehnologije te im ponuditi zabavan i istovremeno edukativan sadržaj za vrijeme trajanja školskih praznika.

Sigurnost i zaštita na Internetu: za detaljnije informacije o sigurnosti i zaštiti na Iternetu posjetite portal na: . Portal je namijenjen učiteljima i nastavnicima, kao i roditeljima da djecu upoznaju s internetom i računalnim tehnologijama te da ih koriste za sigurno pretraživanje, učenje i zabavu. Sadržaji na portalu razvijeni su u okviru suradnje na programu „Suradnici u učenju“ Agencije za odgoj i obrazovanje, Microsofta Hrvatska i Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.