Studija pokazala: iPhone (ipak) najpouzdaniji smartphone uređaj

Fotografija članka: Studija pokazala: iPhone (ipak) najpouzdaniji smartphone uređaj

BlackBerry, iPhone, Treo - koji je najpouzdaniji smartphone uređaj?

Studija koju je napravila tvrtka SquareTrade koja se bavi prodajom dodatnih garancijskih certifikata za mobilne i druge uređaje potvrđuje ovu informaciju. Točnije, iPhone je dvostruko pouzdaniji od the BlackBerryja. Podaci se temelje na prvoj godini smartphone uređaja. Dakle, 5,6% vlasnika iPhone uređaja prijavilo je kvar, dok je 11,2% vlasnika BlackBerryja prijavljivalo probleme u radu s uređajem. Posljednji je Treo sa 16,2% kvarova. Studija je djelomično manjkava jer nije uključila uređaje sa Symbian ili Windows Mobile operativnim sustavima, tako da u nju nisu uključeni smartphone uređaji proizvođača Nokije, HTC-a ili Sony Ericssona.

BlackBerry, iPhone, Treo - koji je najpouzdaniji smartphone uređaj?

Studija tvrtke SquareTrade nadalje predviđa kako će se u prve dvije godine pokvariti između 9.2% i 11.3%. Za BlackBerry uređaje predviđaju 14.3% a za Treo 21.0% kvarova. Kada već spominjemo kvarove, najviše ih se odnosi na probleme s ekranima osjetljivim na dodir i tipkovnicama, dok su znatno manji problemi s kvalitetom poziva ili baterijama.

Zanimljiv podatak govori kako je čak 12% kvarova na iPhone uređajima zbog toga što se nepažnjom njihovih vlasnika ispuste, razbiju ili se na njih prolije kava.

BlackBerry, iPhone, Treo - koji je najpouzdaniji smartphone uređaj?

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.