Studentski.hr – novi web portal od studenata za sve studente

Fotografija članka: Studentski.hr – novi web portal od studenata za sve studente

Na hrvatskoj medijskoj sceni koja je već dugo vremena informativno neprilagođena studentskoj populaciji pojavio se novi portal, osmišljen i realiziran od strane studenata – Studentski.hr.

Oglas

Nakon prvotne ideje o mjestu gdje će student moći primiti relevantne informacije, uskoro su se počele rađati ideje o implementaciji mnogih drugih funkcionalnosti koje se danas nalaze na portalu. Studentski.hr koncipiran je na način da nudi vijesti, popis i informacije o svim studentskim institucijama, bazu svih materijala i skripta, studentske oglase i poslove, te udruge i projekte koje su pokrenuli, ili u čijem radu sudjeluju studenti.

Okupljajući velik broj studenata na jedinstvenom projektu kojemu je glavni cilj olakšati studentsku svakodnevicu, stvorena je društvena mreža koja integrira odgovore na svaku studentsku potrebu. Jednostavnom registracijom na portal studentima potaje dostupno više od sto trenutno aktivnih studentskih poslova s područja cijele Hrvatske, više od šesto uploadanih skripta koje mogu koristiti, popis svih relevantnih institucija, od fakulteta, menza i knjižnica pa do lokacija i direktnih kontakata s navedenim institucijama. Sve usluge na portalu osmišljene su na način da korisnik može koristiti ponuđeni sadržaj, ali i postaviti vlastiti. Tako je studentima dana mogućnost da podijele svoje skripte i oglase s ostalim studentima, poslodavcima da samostalno nude studentske poslove, a udrugama i projektima je omogućeno da ispunjavanjem jednostavnog obrasca prezentiraju svoj rad te objavljuju vijesti.

„Tijekom kreiranja usluga trudili smo se pratiti najmodernije standardne u izvedbi programskog Web rješenja. Tendencija je da znatan dio potencijalnih prihoda uložimo u daljnji razvoj kako bi studentima omogućili skalabilnu, sigurnu i uvijek dostupnu uslugu koja će se prilagoditi njihovim potrebama tijekom studiranja“ – pojasnio je voditelj projekta Branimir Čulina.

Glavna i osnovna odrednica koja Studentski.hr razlikuje od konkurencije je ta da pokriva sve fakultetske gradove u Hrvatskoj. Na portalu radi 50 studenata iz različitih dijelova Hrvatske koji svojim idejama i različitim stavovima o temama, kao i različitim pristupom, daju kreativnost i šarolikost projektu. Potencijal projekta prepoznali su i podržali Agencija za mobilnost i programe Europe unije, Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu te Zagrebačka banka.

Studentski.hr portal

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.