STORM prvi u Hrvatskoj dobio najviši ISO certifikat u IT industriji

Fotografija članka: STORM prvi u Hrvatskoj dobio najviši ISO certifikat u IT industriji

STORM prvi u Hrvatskoj dobio najviši ISO certifikat u IT industriji

Tvrtka STORM Computers d.o.o. prva je certificirana IT tvrtka u Republici Hrvatskoj i regiji koja je postala nositelj norme ISO 20000 standarda koji korisnicima i poslovnim partnerima osigurava poslovanje usklađeno s međunarodno priznatim praksama isporuke IT usluga. Standard ISO 20000 namijenjen je prvenstveno tvrtkama koje pružaju usluge iz područja informacijske tehnologije, a osigurava sustav koji je usmjeren na kvalitetu usluge nasuprot sustavu koji je usmjeren na kvalitetu organizacijske strukture.

Primjena sustava upravljanja kvalitetom IT usluga u poslovnim organizacijama više nije stvar prestiža, već pitanje opstanka, rasta i razvoja neke tvrtke. Primjena takvih sustava posebice je važna u IT industriji, jer odašilje jasnu poruku poslovnim partnerima i kupcima, a u posljednje vrijeme upravljanje kvalitetom IT usluga postaje izrijekom normirani proces prilikom sudjelovanja u procesima javne nabave. Neka istraživanja pokazuju da čak 80 posto tvrtki, nakon usvajanja sustava upravljanja kvalitetom IT usluga ISO, ostvaruje bolje poslovne rezultate, što nepobitno ukazuje na važnost utjecaja normizacije u svakodnevnom poslovanju. Osim što utječe na ostvarivanje boljih poslovnih rezultata, certifikacija ISO standardima osigurava održivost poslovanja, unaprjeđenje produktivnosti te stvara kompetitivne prednosti u odnosu na konkurenciju.

Standard ISO 20000 osigurava kod certificiranih tvrtki:
• sustav potpuno orijentiran na stalna poboljšavanja,
• potvrdu da tvrtka posluje po načelima cjelovitosti i sigurnosti isporučenih IT usluga,
• konkurentsku prednost u odnosu na organizacije koje nemaju ovaj certifikat u području IT usluga,
• siguran i učinkovit dokumentiran tijek, što stvara preduvjete za stvarno i djelotvorno korištenje informacija koje sadrže dokumenti,
• primjenu najbolje svjetske prakse iz područja IT usluga,
• sustav upravljanja u području IT usluga uravnotežen s poslovnim potrebama organizacije,
• sustav pouzdanosti i raspoloživosti,
• sustav kojim se definira razina kvalitete usluge i mogućnost mjerenja razine postignute kvalitete,
• povećanje učinkovitosti te omogućava organizaciji da prihvati, odnosno, da se prilagodi promjenama te da se zaposlenici vode najboljom praksom iz IT područja.

„Slijedeći suvremene trendove u IT industriji i poslovanju, unapređujući kvalitetu usluga i radnog okruženja, implementirali smo ovaj standard kao garanciju kvalitete svojih proizvoda i usluga. ISO 2000 najviši je standard u IT industriji te smo vrlo ponosni što smo prva tvrtka, ne samo u Hrvatskoj nego i u regiji, koja se može pohvaliti certifikatom koji je potvrda svih naših ulaganja i dokaz kvalitete naših usluga te proizvoda koje svakodnevno isporučujemo diljem Hrvatske “ – istaknuo je Tomislav Kraljik, predsjednik Uprave STORM Computers.

Certificiranje po standardu ISO 20000 nastavak je dugogodišnjih napora tvrtke na području osiguravanja najviših međunarodnih standarda prema poslovnim partnerima i kupcima. Uz certifikat ISO 20000 te ISO 9001:2008, STORM Computers potvrdio je status lidera u području informacijskih tehnologija koji mu omogućava ispunjavanje ciljeva u svakodnevnom poslovanju.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.