STORM Computers se predstavio u novom ruhu

Fotografija članka: STORM Computers se predstavio u novom ruhu

STORM Computers se predstavio u novom ruhu

Tvrtka STORM Computers započela je s djelovanjem 1988. godine osnivanjem obrtničke radionice za sastavljanje i prodaju računala te prodaju programske podrške i usluga. Entuzijazam i stručnost djelatnika, kao i kreativna i tehnološki napredna IT rješenja poslovnih, informacijskih i komunikacijskih sustava koja su nudili, polučili su zasluženi uspjeh. Već 1991. godine u Zagrebu se osniva poduzeće za razvijanje softverskih rješenja za poslovanje malih i srednjih tvrtki. Zbog sve većeg interesa na domaćem tržištu za integriranim IT poslovnim sustavima u različitim djelatnostima, otvorena je i podružnica u Slavonskom Brodu. Te iste, 1992. godine, STORM Computers postigao je i prvi partnerski status s kompanijom Novell, a već slijedeće godine postaje i ovlašteni partner tvrtke Hewlett Packard.

Do velike prekretnice u radu tvrtke dolazi 1994. osnivanjem mrežnog odjela, koji od tada predstavlja jedan od najznačajnijih segmenata poslovanja. Paralelno s unutarnjim razvojem, raste i broj partnera među vodećim globalnim dobavljačima ICT rješenja i usluga, poput tvrtki Cisco Systems, Microsoft i Oracle. Zbog sve većeg obima posla i porasta broja klijenata, 2004. godine dolazi do izdvajanja odjela pasivnih mreža u zasebnu tvrtku, tvrtku Supra Net koja je lider na domaćem tržištu na području projektiranja i implementacije pasivnih telekomunikacijskih mreža te distribucije pasivne telekomunikacijske opreme.

STORM Computers se predstavio u novom ruhu

U posljednjih deset godina poslovanje tvrtke širi se na polje telekomunikacija i širokopojasnih mreža, pod značajnim utjecajem rasta i razvoja tog segmenta tržišta te na tehnologije za sigurnosna rješenja pristupa IT sustavima i tehnologijama pohrane podataka. Zahvaljujući takvoj poslovnoj usmjerenosti tvrtka je ubrzo postala postala jedan od značajnijih partnera u implementaciji kompleksnih IT rješenja u brojne domaće tvrtke, organizacije i institucije. To je utjecalo na kasniji rast i razvoj tvrtke te raznovrsnost rješenja koja tvrtka danas nudi svojim poslovnim partnerima, bilo da je riječ o enterprise ili malim i srednje velikim tvrtkama s vrlo specifičnim potrebama.

Posljednjih godinu dana, poslovanje tvrtke sve je više usmjereno i na prisutnost u regiji ali i na pružanje konzultantskih usluga s područja implementacije IT infrastrukture i usluga, što je potvrđeno i sudjelovanjem u brojnim projektima financiranima od strane Europske unije i predpristupnih fondova.

STORM Computers se predstavio u novom ruhu

STORM Computers danas – regionalna zastupljenost
Osim sjedišta u Zagrebu, poslovnice u Slavonskom Brodu te razgranate mreže ugovornih partnerskih tvrtki u RH, tvrtka STORM Computers prisutna je i na regionalnom tržištu, posredstvom filijala u Sloveniji, Bosni Hercegovini te Srbiji, gdje je već sudjelovala u implementaciji informacijsko-komunikacijskih rješenja za neke partnere.

Zaposlenici
Tvrtka trenutno broji preko 50 zaposlenika u odjelima sistemske, programske i tehničke podrške i razvoja, servisu, prodaji i pratećim službama, što je čini značajnim subjektom na domaćem tržištu, posebice kada govorimo o segmentu sistemske integracije.
Stalnim ulaganjem u edukaciju i usavršavanje svojih djelatnika STORM Computers stvara čvrste temelje za budućnost.

Partnerska suradnja s globalnim ICT liderima
U više od dva desetljeća postojanja tvrtka je razvila partnerske statuse s mnogim renomiranim svjetskim korporacijama i tvrtkama. Osim širokog spektra proizvoda i visoke razine usluge, kroz partnerstva s globalnim kompanija, STORM Computers svojim poslovnim partnerima nudi i cjelokupnu postoprodajnu sistemsku podršku za usluge i proizvode globalnih partnera i principala.

Vlastita inovativna rješenja
U svojoj ponudi STORM Computers ne zaustavlja se samo na partnerskim rješenjima. Tvrtka nudi čitav niz različitih poslovnih rješenja koja mogu udovoljiti zahtjevima svih tvrtki, bez obzira na tehnologiju – od izgradnje informatičkog sustava kroz usluge inženjeringa i konzaltinga, preko projektiranja cjelovitih rješenja, izgradnje telekomunikacijskih sustava, do tehnike podrške i održavanja.

STORM Computers se predstavio u novom ruhu

Standardi poslovanja
Zahvaljujući velikom broju uspješno implementiranih poslovnih sustava u različitim djelatnostima te dokazanoj inovativnosti u osmišljavanju skalabilnih rješenja, STORM Computers danas je jedina tvrtka na domaćem i regionalnom tržištu koja posjeduje najviši ISO 20000 certifikat u IT industriji. Standard ISO 20000 namijenjen je prvenstveno tvrtkama koje pružaju usluge iz područja informacijskih tehnologija, a osigurava sustav čije je težište na kvaliteti usluga, naspram sustava koji je temeljen na kvaliteti organizacije strukture.

Financijski pokazatelji
Rast i razvoj tvrtke te širenje poslovanja na nove segmente, potvrđuju i financijski pokazatelji. Unazad posljednjih godina, STORM Computers iz godine u godinu ostvario je vrlo uspješne rezultate koji su utjecali i na rast prihoda tvrtke.

STORM Computers se predstavio u novom ruhu

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.