STORM Computers postao partner s OpenERP-om

Fotografija članka: STORM Computers postao partner s OpenERP-om

O partnerstvu između STORM Computers-a i OpenERP-a, informacijama o partnerskom programu te objavi lokalizacije OpenERP rješenja koje će se u prvoj fazi dogoditi već u prosincu 2011. godine korisnicima i novinarima govorili su Vladimir Olujić i Štefanija Đurak iz STORM Computersa, te Marnix Coenaerts (OpenERP) koji je predstavio OpenERP poslovni model, a kasnije i "live demo" prezentaciju.

Open source je pojam koji je relativno poznat u Hrvatskoj, ali se nezasluženo malo koristi. Open Source software ili Free Software (na hrvatskom najčešće prevođeno kao "slobodan softver) je sve popularnija vrsta računalnih programa čiji se način izrade i cijena izdvajaju od konvencionalnog softvera. Open source licence stvaraju veliku slobodu distribucije tako licenciranih programa, i unatoč tome što rijetko omogućuju velik profit programerima, one omogućuju slobodnu doradu i široku upotrebu.

Takav je i OpenERP koji omogućuje veliku fleksibilnost i uporabljivost tvrtkama, ili kako su na današnjem predstavljanju spomenuli u više navrata – radi se o softveru koji nudi cjelovito rješenje, a koje se po potrebi pojedinih tvrtki može i doraditi, odnosno prilagoditi.

Više informacija očekujemo u prosincu, za kada je i najavljena prva lokalizacijska faza.

Zanimljivo, i naš Racunalo.com portal leži na Open Source softveru, mi razumijemo njihov "jezik" :)

STORM Computers postao partner s OpenERP-om

STORM Computers postao partner s OpenERP-om

STORM Computers postao partner s OpenERP-om

Foto: Božidar Komarić, Racunalo.com

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.