STORM Computers i HP održali konferenciju o sigurnoj pohrani podataka uz 3PAR

Fotografija članka: STORM Computers i HP održali konferenciju o sigurnoj pohrani podataka uz 3PAR

Sigurnost podataka nikada nije bila važnija, pogotovo u današnje vrijeme. U kombinaciji s HP 3PAR rješenjima za pohranu podataka može biti dobitna kombinacija za sve vrste poslovnih korisnika.

Oglas

O tim temama bilo je riječi na današnjoj konferenciji, koja je održana u zagrebačkom DoubleTree by Hilton hotelu, a koju su zajednički organizirali Storm Computers i njihov partner HP Hrvatska. Tridesetak sudionika i partnera saznali su više informacija o 3PAR rješenjima za pohranu podataka. U današnje vrijeme posebno treba obratiti pažnju na nekoliko parametara, kao što su velika količina uglavnom nestrukturiranih podataka (big data), njihovo brzo pronalaženje i korištenje, kao i sama sigurnost podataka (zaštita, backup).

Uvodno predavanje održao je Samir Bračković iz Storm Computersa, koji je sudionike ukratko upoznao sa samom tvrtkom. Posebno je istaknuo da vrlo usko surađuju s velikim i svjetski poznatim kompanijama kao što su Microsoft, Cisco Systems i Hewlett-Packard.

Prvo predavanje o HP 3PAR StoreServ održao je Tomislav Alpeza iz HP-a. Ukratko je predstavio 3PAR rješenja, način kako se ona mogu virtualizirati i tako bolje iskoristiti, bez obzira o kojoj se vrsti korisnika radi. Nova i moderna skalabilna arhitektura omogućuje veću efikasnost, optimizaciju za rad i s novim i brzim Flash/SSD diskovima, a posebno je spomenuo kako HP 3PAR StoreServ ima jedinstvenu arhitekturu i administraciju. Migracijom na HP 3PAR StoreServ, kaže Apleza, možete uštedjeti i do 50% kapaciteta.

Primjer iz prakse (business case) vezano uz migraciju s HP EVA 8400 na HP 3PAR F200, te o prednostima, jednostavnijoj administraciji, boljoj podršci i dodatnim mogućnostima nakon migracije predstavio je Krunoslav Gaća, sistemski administrator u Gradu Zagrebu. Inače, IT mreža Grada Zagreba ima oko 3.600 korisnika na 30 lokacija, a povezani su vlastitom optičkom vezom.

Nakon kratke pauze slijedeća dva predavanja održao je Tomislav Lukačević iz HP-a. Prva tema bila je o “HP StoreOnce Backup with StoreOnce Catalyst”. Prikazao je StoreOnce kao vrhunski deduplikacijski engine. Inače, deduplikacija podataka je vrlo važan postupak, dovoljno je da vas pitamo – što mislite, koliko istih podataka imate na različitim lokacijama? Inače, deduplikacija može smanjiti količinu podataka na diskovima od 3 do čak 20 puta (ovisno i o samim podacima), što je također prikazano na predavanju.

Drugo predavanje bilo je na temu “HP MSA Storage”, koji je u prvom redu namijenjen za mala i srednja poduzeća (SMB). Sustav je odličan za konsolidaciju i virtualizaciju podataka. Koliko je ovo rješenje dobro potvrđuje i velik broj korisnika od – više od 370.000 korisnika u svijetu već ima implementiran HP MSA Storage sustav.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.