Storify: zašto koristiti ovu društvenu mrežu ?

Fotografija članka: Storify: zašto koristiti ovu društvenu mrežu ?

Surfajući i istražujući vrleti interneta svima nama Bookmarksi i Favoriti postaju nezaobilazni elementi u omiljenom browseru da bi se sačuvali korisne linkove. S vremenom se nakupi ogroman broj Bookmarksa tako da se u toj gomili linkova teško snalazimo.

Oglas

Povremeno možemo povezati linkove grupirajući ih u mape, podmape ali njihov broj iz dana u dan raste. Zato predlažem iz osobnog iskustva da krenete koristiti servis Storify, alat na kojem možete grupirati korisne sadržaje vezane za jednu temu i pokušati jednostavno ispričati svoju priču, istraživanje, projekt na kojem trenutno radite. Preporučujem ga učenicima i studentima, novinarima istraživačima, svima onima koji istražuju i gledaju sadržaje na društvenim mrežama i portalima.

Kako taj interesantan servis radi? Jednostavno se registrirate na Storify i otvorite naslovom i podnaslovom temu jedne priče ili više njih. To će biti vaši kontejneri u koje ćete slagati informacije koje ćete pronaći u linkovima, video i podcast sadržajima, društvenim mrežama itd. Za početak pogledajte primjer jedne priče na Storifyu.
To ćete si jednostavno omogućiti, ako koristite Chrome browser instaliranjem dodatka Storify. Integracijom tog dodatka u Chrome dobivate mogućnost da sve interesantne sadržaje, do kojih dođete surfanjem dodajete u svoju priču na Storifyju. Bez obzira, da li se radi o videu na YouTubeu, slici s Flickera ili Picase, postu na Facebooku možete ih dodavati u svoju Storify priču.

Mnoštvo informacija koju dobijete u svojoj priči možete razvrstati i kao takve postaju znanje. Svoju Storify priču možete iskoristiti za učenički referat, seminarski rad, novinari za članak u omiljenom časopisu ili na portalu. Osobama koje nisu vješte bloganju može poslužiti kao blog. Na kraju priče sadržaj Storifya možete podijeliti s prijateljima a i eksportirati na druge servise koje koristite. Servis je dostupan i na mobilnim uređajima. Pa zašto ne bi i vi ispričali svoju Storify priču?

 

Piše:  
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.