Što sve trebate znati o kultnoj Nexus liniji [infografika]

Fotografija članka: Što sve trebate znati o kultnoj Nexus liniji [infografika]

Glasine o Google smartfonu krenule su u prosinca 2006. tijekom pregovora Googlea s UK Orange mobilnim operaterom oko plasiranju na tržište vlastitog brendiranog uređaja. No pregovori nisu uspjeli ali je suradnja ostvarena s T-Mobileom kada je osvanuo G1 smartfon za 179 dolara s dvije godine ugovorne obveze. No to nije bio pravi Google telefon. Prava linija je započela s Nexus One modelom. Nexus linija je tijekom godina postala kultna.

Oglas

Prvi Nexus je nastao u suradnji s HTC- om i po svim tržišnim mjerama, bio je neuspjeh. Google ga je prodavao isključivo na internetu, ali cijena je bila previsoka po američkim standardima. Druga model Nexusa je izrađen od strane Samsunga i Google ga je prodavao direktno online preko Google Playa. Za razliku od prvog Nexusa, bio je cjenovno jeftiniji, pa je i prodaja bila uspješnija. Kako je tržište sazrijevalo, Nexus linija modela prva dobiva nadogradnje na nove inačice Androida, stekla je svoje fanove, proširila se na tablete no ipak  prodaja ostaje uglavnom putem Google Play-a. Sada pogledajte povijest Nexus linije u infografici i doznajte još zanimljivih detalja.

Povijest Nexus linije

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.