Što je potrebno za uspješnu digitalnu transformaciju i inovaciju?

Fotografija članka: Što je potrebno za uspješnu digitalnu transformaciju i inovaciju?

Mogućnosti i izazovi blockchaina, umjetne inteligencije te strojnog učenja, ali i drugih tehnologija u industriji financijskih usluga, bila je tema konferencije Bankarstvo nove generacije – vođeni inovacijama, koja je održana u zagrebačkom hotelu Esplanade.

Oglas

Događaj je okupio stotinjak sudionika koji su raspravljali o rješenjima vodećih svjetskih tvrtki koja su temeljenima na najnovijim tehnologijama, načinima implementacije istih, ali i utjecaju tehnološke i poslovne inovacije na tradicionalne financijske institucije. Konferenciju je organizirao Lider, u suradnji s tvrtkama SAP i EY. Događanje je otvorila Sonja Popović, direktorica SAP-a istaknuvši kako zahvaljujući tehnologiji svakodnevno svjedočimo brojnim promjenama u našim životima, od toga kako komuniciramo i radimo do toga kako putujemo i kupujemo. Financijska industrija i bankarstvo nisu ostali imuni na tehnološke promjene.

Kad je riječ o tehnologijama koje će revolucionizirati financijske usluge, ekonomiju i društvo u cjelini, bilo da je riječ o umjetnoj inteligenciji, blockchainu ili Internetu stvari, potrebno nam je što više konkretnih primjera primjene ovih inovacija. Međutim, s druge strane, nismo ni svjesni da već živimo u doba ovih buzzworda niti svih njihovih mogućnosti, i to je ono što trebamo osvijestiti u narednom razdoblju.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.