Što je Chromecast by Google?

Fotografija članka: Što je Chromecast by Google?

Jučer je na svojoj Konferenciji u New Yorku, Google pokrenuo Chromecast TV“stick“, za streaming videa ili drugih sadržaja na TV-u. Chromecast je potrebno s jedne strane spojiti na TV preko HDMI priključka, i druge, na smartphone / tablet / PC , TV projektor, i koristiti kroz Chrome preglednik.

Oglas

 

Uz novi Nexus 7 tablet, Chromecast, savršeno odražava filozofiju razvoja Googlea: jeftini gadgeti koji će omogućiti korištenje postojećih proizvoda za promicanje razvoja novih proizvoda i usluga, uz promicanje pojma “besplatno”.

Znamo da, ako nema naknade za korištenje, Googleovi proizvodi su obično vrlo jeftini. Njihov cilj je, dakle, da se ubrza stopa usvajanja novih proizvoda. Međutim, iako je nešto besplatno, znači ne moramo izravno platiti, ali na drugoj strani, izloženi smo sustavnom ometanju u nekom drugom obliku, poput raznih reklama i oglasa ili su naši podaci pod stalnom prijetnjom hakera. Međutim, to nije bitno većini korisnika. Glavno da je nešto besplatno.


Ono što je još zanimljivo, odnosi se na , koja iznosi samo $ 35.  Znamo da većina današnjih uređaja toga tipa za Internet TV, imaju cijenu od 50 do 300 dolara. Dodatno, moguće je dobiti uređaj za samo 11 dolara, odreknete li se Netflix usluge. Koristite li YouTube, i druge online sadržaje na TV ekranu, velika je vjerojatnost da će te naručiti Chromecast.

Chromecast DE3005 koristi Marvell čipset, dok AzurWare čip obrađuje WiFi signala (samo 2GHz). A kako radi, što nam sve može pružiti pogledajte u dva video priloga:

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.