Što je Android Beam [učimo zajedno]

Fotografija članka: Što je Android Beam [učimo zajedno]

Android Beam značajka se nalazi u postavkama LG, Sony, Xiaomi, Samsung, Nexus uređaja itd. Što nam omogućava i kako radi danas će te naučiti pročitate li tekst u nastavku.

Oglas

Android Beam je značajka uvedena s 4.0 Ice Cream Sandwich inačicom sustava kako bi se NFC (Near Field Communications) modul osim kao način plaćanja, iskoristio za prijenos podataka (datoteka, web poveznica, YouTube video zapisa, aplikacija itd) između dva uređaja. Nema potrebe za WiFi povezivanjem ili korištenjem podatkovnog prometa. Uvjet je da oba uređaja imaju NFC sposobnost. Zanimljivo je da dok dijelite datoteke preko NFC veze, veće datoteke poput slika i videa se prenose preko Bluetootha. On se automatski uključuje (vi ništa ne morate uparivati), i isključuje nakon završetka prijenosa.

Korištenje Android Beam je jednostavno:

1. Potrebno je aktivirati NFC i Android Beam opcije:

Što je Android Beam [učimo zajedno] 01

 Postavke > Više> NFC i Android Bean

Na nekim Samsung uređajima Android Beam je onemogućen po defaultu jer se natječe s njihovim S-Beam rješenjem. Iako imaju sličnu svrhu, rade različito i nisu kompatibilni jedni s drugima. S Beam koristi Wi-Fi Direct za obavljanje prijenos podataka umjesto Bluetootha i rješenje radi samo s drugim S Beam uređajima. Ali tome ima lijeka:

Što je Android Beam [učimo zajedno] 02
Postavke-> Više-> NFC i uključite na ON, a S Beam na off. 

2. Zatim, otvorite sadržaj koji želite podijeliti na uređaju. Dodirnite ga….

3. spojite uređaje leđima, (da je došlo do spajanja bit će te obaviješteni jednim zvučnim signalom)

 

Što je Android Beam [učimo zajedno] 03

4. …  kreće prijenos datoteka. Tijekom prijenosa će te osjećati vibracije. Jedna napomena: Zaslon mora biti otključan jer NFC radi samo u tom slučaju aktivno to je to. Za koju minutu ili manje osoba kojoj ste poslali datoteku ili vi sami kao primatelj vidjet će te sadržaj na svom uređaju.

Očigledno, Google želi dati  još viši značaj Android Beam i to pokazuje u svojoj novoj verziji Android L. Sada se direktno u izborniku pokazuje mogućnost dijeljenja korištenjem Android Beam značajke. Nama se čini jako zgodnom opcijom za slanje datoteka sljubljivanjem smartfona leđima :) A vama?

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.