Što će nam novo donijeti Google Play Store?

Fotografija članka: Što će nam novo donijeti Google Play Store?

Napokon ste se navikli na novi izgled  na vašem pametnom telefonu i taman shvatili sve funkcije i rubrike koje je čine?

Oglas

Nemojte se previše opustiti i pomisliti kako je to sad to, jer u posljednje vrijeme Google vrlo često ažurira svoje aplikacije uz bitne promjene izgleda. Reklo bi se, ne želi da nam uređaji i aplikacije postanu dosadni.

Tek što su se slegli šok i početni dojmovi nakon što je popis svih aplikacija (App drawer/Apps) u promijenjen iz horizontalnog u vertikalno abecedno listanje (i to bez najave) dizajneri nam donose i novosti unutar Play Trgovine. , jedan od dizajnera, objavio je nekoliko slika novog izgleda Google Play Store aplikacije koji bi uskoro trebao stići na uređaje.

Ono što je iz slika vidljivo jest kako je u osnovi Trgovina i dalje u “Play” štihu. Razigrana, privlačna, uz mnoštvo veselih i jarkih boja. To se izgleda neće mijenjati i Google ostaje vjeran prvotnoj zamisli. Najočitija novost je ponova promjena kategorija. Trenutno su aplikacije podijeljene na Aplikacije (Apps), Igre (Games), Filmove (Movies) i Glazbu (Music), te Knjige (Books) i Kiosk (Newsstand) koje su dostupne samo na ograničenom području (čitaj nema ih u Hrvatskoj). Nove kategorije bit će Aplikacije i igre (Apps & Games) te Zabava (Entertainment). Apps&Games imat će rubrike poput Kategorija (Categories) i Obitelj (Family), dok će zabava podrazumijevati sve multimedijalne sadržaje: Filmove i TV (Movies & TV), Glazbu (Music), Knjige (Books) i Kiosk (Newsstand). Zaglavlja kategorija dobit će također novo lice pa će ih krasiti slike zanimljivih ili popularnih aplikacija.

Kako će u konačnici sve skupa izgledati, vidjet ćemo uskoro, a onda možemo i odlučiti hoće li nam se sviđati ili ćemo bojkotirati “update” kao što su pojedinci učinili s izmjenama u Google Now Launcheru. Kirill se na svom profilu i našalio vezano uz promjene pa možemo očekivati kako iznenađenjima nije kraj :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.