Stižu Windows 10 prijenosna računala na Qualcomm Snapdragon procesoru?

Fotografija članka: Stižu Windows 10 prijenosna računala na Qualcomm Snapdragon procesoru?

Još su prošle godine Microsoft i Qualcomm najavljivali kako rade na kompatibilnosti ARM čipseta i Windows 10 operativnog sustava. Hoćemo li krajem ove godine vidjeti i prve rezultate?

Oglas

Prošle su se godine pojavile prve informacije o ovoj možebitnoj suradnji, a ove se godine ova priča ipak nastavlja. Informacija dolazi iz Qualcommovog tabora, točnije od izvršnog direktora kompanije. Steve Mollenkopf (Qualcomm CEO) je potvrdio kako će se tijekom 2017 godine pojaviti prvo prijenosno računalo koje će raditi na Windows 10 operativnom sustavu i Qualcommovom novom Snapdragon 835 procesoru, a koji pogoni mnoge top smartfone.

Informaciju je potvrdila i druga strana, odnosno Terry Myerson (izvršni potpredsjednik Microsoftovog Windows and Devices Groupa), koji je također rekao kako nastavlja razvoj Windows 10 ARM projekta i kao će se ovo prijenosno računalo pojaviti do kraja godine.

Za sada nema nekih konkretnih detalja, no nadamo se kako ova priča neće završiti neslavno kao prethodni Microsoftov izlet u ARM svijet. Nekako nam se čini kako ova priča ima puno čvršće temelje, vidjet ćemo hoće li i zaživjeti.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.