Steve Ballmer na D8 konferenciji

Fotografija članka: Steve Ballmer  na D8 konferenciji

Pozivajući se na nedavne izjave Steve Jobs u smislu da će potražnja za osobna računala s vremenom postati manja, Ballmer je izrazio neslaganje  s ovim postulatom. Prema šefu Microsofta, tableti su sami po sebi osobna računala, samo u drugačijem obliku. Drugim riječima, računala i tableti ne bi se trebali isključivati, nego se nadopunjavati, i moraju naučiti živjeti jedan uz drugoga. S obzirom na politiku Google, Steve Ballmer izjavio je kako je iznenađen zašto Internetski div stvara dva mobilna operativna sustava – android i Chrome OS, a koja će biti predstavljeni istovremeno na tržištu. Prema njegovu mišljenju, to nije u skladu nikakve strategije.
 
Ipak, možda najzanimljiviji dio govora, Steve Ballmer o smartphone i komunikaciji. Konkretno, on je izjavio da je Microsoft promašio cijeli ciklus razvoja, i priznao da Apple je dobro sve napravio  u ovoj oblasti, doslovno od nule.

Ostaje da se vidi što Redmond kompanija planira poduzeti kako bi se uspješno natjecala s takvim opasnim protivnicima kao što su sami priznali. Pogledajte još jedan dodatni video Steve Ballmer i Ray Ozzie  pričuju o Cloud Computing

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.