Steve Ballmer, bivši CEO Microsofta, kupuje NBA L.A. Clippers za 2 milijarde $

Fotografija članka: Steve Ballmer, bivši CEO Microsofta, kupuje NBA L.A. Clippers za 2 milijarde $

Ako mislite da je bivšem izvršnom direktoru Microsofta (kontroverznog ponašanja) Steveu Ballmeru teško, što je napustio Microsoft, baš i nije. Čovjek je otišao u šoping za 2 milijarde dolara.

Oglas

Za taj će novac uskoro kupiti cijeli L.A. Clippers, košarkašku momčad američke profesionalne košarkaške lige (NBA). Bivši Microsoftov izvršni direktor je potpisao sporazum sa Sterling Family Trust o ovoj kupovini. Kako je ova ponuda išla direktno prema NBA, nije trebao suglasnost trenutnog vlasnika Donalda Sterlinga.

Ima tu i nekih loših momenata, kao što su rasistički istupi Sterlinga u kojima vrijeđa igrače, tako da je ova prodaja i logični slijed događaja. Zanimljivo, tim je u stvari prodala njegova žena Shelly.

Inače, Steve Ballmer je nakon rastave braka s Microsoftom prilično dobro profitirao. Forbes tvrdi kako je Ballmer “težak” oko 20,3 milijardi dolara, a što je zaradio u Microsoftu od 2000. do 2014. godine. Iskočio je iz informatičkih voda u neke sasvim druge, tako da će se naš “Stevica” malo baviti i košaricom.

Zanimljivo je kako je ovo nova rekordna kupovina nekog NBA tima. Ranije ove godine je prodan tim Milwaukee Bucks, ali za “samo” 500 milijuna dolara.

Steve Ballmer, bivši CEO Microsofta, kupuje NBA L.A. Clippers za 2 milijarde dolara

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.