STEMI startup, pobjednik Idea Knockouta, uz potporu HT-a predstavio se na sajmu CES 2017

Fotografija članka: STEMI startup, pobjednik Idea Knockouta, uz potporu HT-a predstavio se na sajmu CES 2017

Tehnološkim novinarima i investitorima iz cijelog svijeta STEMI je predstavio su robot pauk Hexapod, interaktivnu platformu koja omogućava stjecanje STEM znanja i vještina.

Oglas

Na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike CES koji se održao u Las Vegasu, predstavio se i hrvatski startup STEMI sa svojim robot-paukom. Odlazak u Las Vegas i prilika za predstavljanje pred tehnološkim novinarima, investitorima i distributorima iz cijeloga svijeta je nagrada za pobjedu na Idea Knockoutu 2016., čiji je generalni pokrovitelj Hrvatski Telekom.

CES se održao po pedeseti put, a riječ je o jednom od deset najeksponiranijih medijskih događaja na svijetu, stoga je izlaganje na ovom događaju vrijedna prilika za promociju hrvatskih inovativnih proizvoda. STEMI je jedan od šestotinjak startupova iz cijelog svijeta koji je izlagao u Eureka Parku, za koji je apliciralo više od šest tisuća startupova, no mjesta je bilo samo za najinovativnije. Za njihovog robota zainteresirani su u Amazonu, Googleu, Samsungu, Philipsu i mnogim drugim velikim kompanijama, a priloge o njima snimili su mnogi online i TV mediji, uključujući CNN.

Hexapod robot-pauk tinejdžeri moraju sastaviti sami, prateći video-upute kroz koje stvaraju strast prema programiranju, elektronici i tehnologiji. Tek nakon što pauk sastave mogu njime upravljati preko aplikacije na mobitelu.

U 2017. godini želimo se okrenuti zapadnom tržištu Europe i Amerike te nam je odlazak na CES bila sjajna prilika da ostvarimo kontakte i poznanstva koja će nam pomoći to ostvariti.
– Marin Trošelj, jedan od osnivača STEMI-ja

Generalno pokroviteljstvo Idea Knockouta, najvećeg i najuzbudljivijeg regionalnog natjecanja tehnoloških ideja koji organizira magazin Bug, dio je dugoročne strategije Hrvatskog Telekoma koji se etablira kao najveći startup akcelerator u Hrvatskoj. Pored organizacije hackatona Hack It i HT Innovation Campa, HT suorganizira Zid poslovnog uspjeha te podupire akademsku zajednicu putem projekta STEM:HUB usmjerenog na stipendiranje studenata deficitarnih STEM zanimanja.

Osim STEMI-ja, u Eureka Parku predstavio se i startup MyBrushes iz Vukovara, koji je sa svojim zanimljivim konceptom četkice za zube za najmlađe također sudjelovao na Idea Knockoutu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.