STEMI Hexapod robot-pauk pobijedio na Idea Knockout 2016 startup natječaju

Fotografija članka: STEMI Hexapod robot-pauk pobijedio na Idea Knockout 2016 startup natječaju

Startup STEMI iz Rijeke s Hexapod robotom-paukom osvojio je prvo mjesto na Idea Knockoutu 2016, najvećem i najuzbudljivijem regionalnom natjecanju tehnoloških ideja.

Oglas

Ekipa je oduševila žiri sa svojim prvim proizvodom koji stvara platformu za najmlađe putem koje im kroz igru želi omogućiti stjecanje znanja i vještina iz STEM područja (znanost, tehnologija, elektronika i matematika). Idea Knockout se, u organizaciji Buga, jučer po treći put održao u zagrebačkom Kinu Europa. Na natjecanju je nastupilo 20 timova: 18 iz Hrvatske, jedan iz BiH i jedan iz Crne Gore.

STEMI će sa svojim Hexapod robotom u siječnju otputovati na CES 2017. Pobjedom na Idea Knockoutu 2016 osigurali su, naime, dvije povratne aviokarte do Las Vegasa, hotelski smještaj u Las Vegasu i izlagački štand na CES-u 2017 gdje će svoju ideju predstaviti najvećem svjetskom auditoriju: tech novinarima, investitorima i potencijalnim distributerima iz SAD-a i cijelog svijeta.

Hexapod robot je igračka-pauk koju djeca moraju sastaviti sama, prateći video-upute kroz koje, usput, stvaraju strast prema programiranju, elektronici i tehnologiji. Tek kada pauka sastave mogu se s njim igrati tako da njegovim kretnjama upravljaju preko aplikacije na mobitelu. S jednim od osnivača STEMI-ja, Marinom Trošeljom, ekipa Bugovaca razgovarala je ljetos u prvoj sezoni Star Techa, a video razgovora možete pogledati ovdje.

Idea Knockout je u svome trećem izdanju pokazao da je najjače startup natjecanje u regiji, a meni je osobito drago da je Hrvatski Telekom prepoznao ovo prestižno događanje u najranijoj fazi. Danas je Hrvatski Telekom najjači startup akcelerator u Hrvatskoj, a suradnja s Bugom tome je ponajbolji dokaz.
– Bojan Mušćet (Hrvatski Telekom), predsjednik žirija

STEMI je na Idea Knockoutu 2016 tijesno pobijedio pred drugoplasiranim timom iz Crne Gore koji je sve ugodno iznenadio – bombom. Radi se o proizvodu Clockwork Briefcase koji je, zapravo, bomba u kovčegu i potrebno ju je demontirati prije nego eksplodira (virtualno, srećom). Pravi ‘pravcati’ kovčeg koji doista izgleda kao profesionalna bomba pri svakom se pokušaju deaktivira na drugačiji način, a kombinacija ima izuzetno mnogo…

Trećeplasirani su dva tima: Smart Lumies koji proizvodi edukativne kockice za djecu koje svjetlosnim signalima omogućuju djeci da kroz igru razvijaju logičko razmišljanje i osnovna matematička znanja te GammaChef, robot (nehumanizirani) koji kuha ručak potpuno automatizirano i koji za sada podržava čak 20 recepata (ekipa je robotom na Idea Knockoutu skuhala više nego ukusan rižoto od kozica).

Idea Knockout 2016 održalo se uz generalno pokroviteljstvo Hrvatskog Telekoma, a sponzorski su natjecanje podržali Visoko učilište Algebra, Samsung i Beck’s pivo. Partner natjecanja Uber pobjedničkom timu osigurat će i vouchere od 100 USD po osobi, za vožnje po Las Vegasu.

Više informacija o projektu potražite na .

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.