Startup Island 2013 – najavljena regionalna startup konferencija u svibnju na Hvaru

Fotografija članka: Startup Island 2013 – najavljena regionalna startup konferencija u svibnju na Hvaru

U Zagrebačkom inkubatoru poduzetništva na današnjoj je konferenciji za novinare najavljena Startup Island – regionalna startup konferencij i jedan najvećih ovogodišnjih projekata ZIP-a.

Oglas

Konferencija Startup Island održava se od 13. do 16. lipnja u gradu Hvaru. Na njoj će se okupiti vodeći predstavnici startup zajednice iz šire regije „Nove Europe“ – od Finske i Baltika do Turske, od Austrije do Rusije. U organizaciju konferencije ZIP je ušao s mrežom od 15 partnerskih startup programa iz čitave ove regije: Startup Sauna (Finska), Pioneers.io (Austrija), Eleven i Launchub (Bugarska), Geekcelerator (Rumunjska), Gammarebels (Poljska), Digital October (Rusija), Hekovnik (Slovenija), Startup WiseGuys i GameFounders (Estonija), Domain.me (Crna Gora), Node5 i Techsquare (Češka), SEE ICT (Srbija), Neulogy (Slovačka) te BVU Group (Ukrajina).

Među istaknutim predavačima na konferenciji će govoriti Jon Bradford (TechStars), Nenad Marovac (DN Capital), Inmaculada Martinez Rubio (Opus), Carlos Espinal (Seedcamp), Natalia Burina (eBay), Heather Russell (Rinkya) i drugi ugledni predavači.

Poseban cilj konferencije je okupljanje „middle-stage“ startup projekata iz regije. Riječ je o kompanijama koje su uznapredovale u svom radu, imaju 3-6 godina tržišnog uspjeha iza sebe i ostvaruju brz rast na globalnom tržištu. Iz „uže“ regije u radu konferencije sudjelovati će suosnivači Farmerona, ShoutEma, Salespoda, Zemante, Nordeusa, kao i njihovi kolege iz iste „generacije“ iz široke regije koju će konferencija okupiti.

Budući da ekosustav ne čine samo pokretači kompanija, i ne samo iz navedenih država, ZIP će okupiti i investitore, analitičare, predstavnike medija i druge koji djeluju u „staroj“ EU, Velikoj Britaniji i SAD, a koji su aktivno povezani, investiraju i surađuju s globalnim projektima nastalim u ovom dijelu Europe.

će biti jedinstveno okupljanje startup zajednice iz velikog dijela Europe“ rekao je Saša Cvetojević, suosnivač ZIPa, i nastavio „kolege nas već dugo preklinju da organiziramo okupljanje na prekrasnom Jadranu. Kao pravi poduzetnici, odlučili smo partnerima i čitavom ekosustavu dati ono što traže, i reakcije su bile izuzetne. Čim smo poslali prvu informaciju svi su rekli ‘dolazimo!’. Drago nam je i što sponzori već sad iskazuju veliki interes da se kao partneri uključe u rad ovog događanja.“

Startup Island 2013 press 02

U nastavku konferencije za medije, suosnivači ZIPa govorili su i o novostima u načinu rada s timovima u ZIP programu:
•    Redovnim, dvotjednim izvještajima o radu i definiranju kratkoročnih „mikro-ciljeva“
•    Dodjeljivanju „lead mentora“ koji će poput trenera voditi i poticati timove za što brži razvoj
•    Povećanoj dinamici „ZIP Master Class“ predavanja mentora, kako za ZIP timove tako i (povremeno) za širu startup zajednicu

„ZIP je vrlo mlad projekt, praktički smo i mi startup“ objasnio je Mihovil Barančić, suosnivač inkubatora. „Puno smo naučili u ovih pola godine otkako su prvi timovi uselili i vidjeli greške koje moramo ispraviti. U tome su nam pomogli i kolege iz raznih programa koje smo pomogli ugostiti u Zagrebu kao što su Seedcamp, GOAP, Wayra i Startup Sauna. Timovima ćemo od sada pružiti još više, ali ćemo biti i puno oštriji i zahtjevniji u nastojanju da ih potaknemo da što brže izađu na globalno tržište.“

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.