Startpage.com – pretraživanje Interneta u privatnosti

Fotografija članka: Startpage.com – pretraživanje Interneta u privatnosti

Za jednostavno pretraživanje dostupne su dvije opcije: direktno klikom na stranici  ili uključivanjem Startpage’s Power Search u vaš preglednik. Universal Power Search stručni znanstvenici se oslanjaju na snagu za pretraživanje metodama kao što je Booleova logika, fraze, zamjenski znakovi, i polja pretraživanja.
Startpage Proxy omogućava korisnicima pregledavanje web stranica sigurno i anonimno, bez prolaza privatnih, osobnih podataka na web stranice koje pogledavaju. Kada korisnik vrši pretragu, potrebno je kliknuti "proxy" opciju ispod svakog rezultata pretraživanja. Kad je odabrana ova mogućnost, Startpage djeluje kao posrednik između stranice i privatnost, kroz zaštićen Startpage prozor. Proxy nudi potpunu anonimnost, jer korisnik ne čini izravan kontakt s third-party website. Korisnička IP adresa je nevidljiva na prikazanoj web stranici. Osim toga, web administratori  ne mogu  vidjeti „kolačiće“ , tj. IP adrese i podatke pohranjene u kolačićima.
Više je nego zanimljiv prikaz rezultata pretraživanja. Početnim rezultatima se dodjeljuje jedna zvjezdica, za svaki pretraživač koji odabire isti rezultat dodaje se nova zvjezdica. Tako pet zvjezdica znači da je pet tražilica pronašlo određeni rezultat. To je značajno jer tražilice odabiru rezultate na različite načine, a svaki pristup radi dobro u nekim slučajevima i loše u drugima.
Detalji o novom Startpage Proxy servisu, zajedno s objašnjenjem u obliku video priloga pogledajte ovdje:

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.