Srce više ne registrira .HR domene, HR-DNS služba je u CARNetu

Fotografija članka: Srce više ne registrira .HR domene, HR-DNS služba je u CARNetu

Podsjećamo, Srce je krajem 1992., početkom 1993., godine u sklopu implementacije projekta uspostave nacionalne akademske i istraživačke mreže poduzelo nužne mjere za registraciju nacionalne internetske domene Republike Hrvatske, te je 27. veljače 1993. godine Internet Assigned Number Authority (IANA) registrirala i omogućila uporabu .hr domene. Sve od tada Srce je skrbilo za funkcioniranje domenskog prostora Republike Hrvatske, počevši od brige za rad poslužitelja dns.srce.hr (na kojem je i zaživjela .hr domena i koji je sve do prije nekoliko dana bio jedan od domenskih poslužitelja .hr domene) pa do provođenja postupaka vezanih uz registraciju domena unutar .hr domene.

Slijedom niza odluka CARNeta u protekle dvije godine poslovi HR-DNS službe prenošeni su na druge subjekte ili organizirani na drugačiji način, te s 1. siječnja 2012. godine CARNet kao službeni administrator vršne nacionalne hr domene u potpunosti preuzima sve elemente sustava upravljanja .hr domenom, što obuhvaća organizacijsku, administrativnu i tehničku razinu. Odlukom CARNeta ugašene su i funkcionalnosti domenskog poslužitelja dns.srce.hr vezane uz .hr domenu.

Srce i tim HR-DNS službe Srca ovom se prilikom zahvaljuju svima s kojima smo proteklih 19 godina uspješno surađivali na poslovima i pitanjima vezanim uz promociju, uporabu i funkcioniranje hrvatske nacionalne vršne domene .hr.

Srce više ne brine o registraciji .HR domena, HR-DNS služba seli u CARNet

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.