SRCE: uručene prve diplome e-Citizen u Hrvatskoj

Fotografija članka: SRCE: uručene prve diplome e-Citizen u Hrvatskoj

SRCE: uručene prve diplome e-Citizen u Hrvatskoj

Prilikom preuzimanja diplome zahvalio se Srcu na organizaciji ovog događanja, ali i na ulozi promicatelja informatičkih znanja i vještina među studentima, akademskoj zajednici i društvu u cjelini.

Diplome je kandidatima uručio mr. sc. Marijan Frković, nacionalni koordinator za ECDL u Hrvatskoj i potpredsjednik Hrvatskog informatičkog zbora koji je tom prigodom rekao: „Izuzetno sam zadovoljan što smo pokrenuli i ovaj ECDL program, namijenjen svima koji žele koristiti prednosti usluga informacijskog društva za svoje vlastite potrebe. Time se ostvaruje Akcijski plan Europske unije u Hrvatskoj kako svakom građaninu treba omogućiti osposobljavanje za korištenje informacijsko-komunikacijske tehnologije. Zadovoljan sam i zbog toga što je program pokrenut u Sveučilišnome računskome centru, koji je od početka svog djelovanja predvodnik obrazovanja za nove tehnologije i jedna je od najboljih hrvatskih obrazovnih institucija kako za ICT profesionalce, tako i za korisnike. Dosadašnjim aktivnostima HIZ-a, testnih centara, izdavača literature i drugih stvara se kritična masa za širenje programa e-Citizen u Hrvatskoj, te sam uvjeren, kako će program biti jednako uspješan kao i drugi ECDL programi u Hrvatskoj, u čemu će Srce kao i dosada, biti jedan od predvodnika“.

Program e-Citizen izradila je Fondacija ECDL koja je autor poznatog i u Hrvatskoj široko prihvaćenog programa obrazovanja i provjere znanja ECDL (European Computer Driving Licence). Program e-Citizen obuhvaća temeljna znanja koja su potrebna za korištenje računala i Interneta u svakodnevnom životu, a posebno za pristup brojnim danas dostupnim elektroničkim uslugama.

Ravnatelj Srca mr. sc. Zoran Bekić izrazio je svoje zadovoljstvo što se podjela prvih diploma e-Citizen događa upravo u Srcu, jer je to ujedno i prilika da se ponovno istakne važnost i nužnost stalnog ulaganja u informatičko obrazovanje i certificiranje, a posebno u današnje vrijeme.

Ispit za stjecanje diplome e-Citizen traje 45 minuta, a polaže se u ovlaštenim ispitnim centrima za ECDL. Ispit se sastoji od tri cjeline: osnovne vještine uporabe računala, pretraživanje informacija i uporaba usluga u mrežnom okruženju. Kandidati kojima su danas dodijeljene diplome e-Citizen ispite su položili u Ispitnom centru za ECDL u Srcu, gdje su stekli i potrebna znanja za polaganje ispita pohađajući odgovarajuće tečajeve.

Srce je od 11. veljače 2004. ovlašteni ispitni centar za ECDL. Time je članovima akademske zajednice – studentima, profesorima i zaposlenima na Sveučilištu u Zagrebu i drugim visokim učilištima omogućeno povoljnije polaganje ispita za međunarodno priznate diplome iz područja informacijskih tehnologija.

U sklopu ispitnog centra za ECDL mogu se polagati ispiti iz programa:e-Citizen, osnovni ECDL ispiti, i napredni ECDL ispiti.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.