SRCE: u tijeku Studijski posjet u okviru programa za cjeloživotno učenje Europske unije

Fotografija članka: SRCE: u tijeku Studijski posjet u okviru programa za cjeloživotno učenje Europske unije

U programu "Podrška nastavnicima u poučavanju potpomognutom tehnologijom" će se pokazati kako se izvodi i organizira podrška nastavnicima koji žele koristiti tehnologije e-učenja u Hrvatskoj, a cilj je razmjena iskustva i mišljenja te unapređenja postojećeg načina podrške nastavnicima u primjeni inovativnih tehnologija u nastavi.

Sveučilišni računski centar (Srce) je prva sastavnica Sveučilišta u Zagrebu kojoj je dodijeljena organizacija studijskog posjeta na prvom Natječaju za organizaciju studijskih posjeta u okviru Programa za cjeloživotno učenje Europske unije. Studijski posjeti organiziraju se u okviru Transverzalnog programa koji pokriva cijelu vertikalu od vrtića do visokog obrazovanja, a njegovi ciljevi su promicanje suradnje na europskoj razini te promicanje kvalitete i transparentnosti u sustavima obrazovanja. Uključivanje u Program za cjeloživotno učenje još je jedna od aktivnosti Srca kojom promiče primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija u obrazovnom procesu u cilju unapređenja kvalitete tog procesa te potvrđuje svoju prisutnost na međunarodnom prostoru koja traje već 40 godina.
Cilj ovoga posjeta, koji se održava od 21. do 24. svibnja 2012., je pokazati sudionicima kako se u Hrvatskoj, a konkretno na Sveučilištu u Zagrebu i njegovim sastavnicama, u okviru Centra za e-učenje Srca, ali i u drugim hrvatskim institucijama i ustanovama organiziraju i izvode podrška nastavnicima koji žele koristiti tehnologije e-učenja. Cilj je posjeta također i omogućiti razmjenu mišljenja i iskustva hrvatskih nastavnika i profesora s kolegama iz Europe koji dolaze iz Velike Britanije, Irske, Njemačke, Poljske, Francuske, Italije, Litve, Portugala, Španjolske, Mađarske, Turske i Češke. Sudionici su djelatnici obrazovnih ustanova u sustavu srednjeg i visokog obrazovanja, te institucija koje se bave obrazovanjem u njihovim zemljama.

Programom studijskog posjeta predviđen je između ostalog i susret s rektorom Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Aleksom Bjelišem i njegovim suradnicima, kao i posjete obrazovnim institucijama koje u obrazovnom procesu koriste moderne informacijske tehnologije te niz predavanja nastavnika o načinu primjene inovativnih tehnologija u nastavi i podršci koja im pri tome treba i koju imaju. U ponedjeljak popodne na tradicionalnom mjesečnom okupljanju "popodne@CEU" u Srcu članovi akademske i obrazovne zajednice imati će priliku susresti se i raspravljati sa sudionicima studijskog posjeta.

Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce), prošle je godine proslavio 40. godina kontinuiranog rada kao najstarija infrastrukturna ustanova akademske i istraživačke zajednice u području primjene informacijskih i komunikacijskih tehnologija (ICT) i danas djeluje kao jedan od najznačajnijih subjekata u planiranju, projektiranju, izgradnji i održavanju najnovije računalne, komunikacijske i informacijske infrastrukture (e-infrastrukture). Srce pruža praktičnu, savjetodavnu i obrazovnu podršku članovima akademske i istraživačke zajednice u korištenju ICT-a. U okviru Srca djeluje i Centar za e-učenje koji korisnicima pruža mogućnost korištenja alata i tehnologija e-učenja kao i edukaciju za rad s istima te organiziranu podršku u primjeni tih alata u obrazovnom procesu.

SRCE: u tijeku Studijski posjet u okviru programa za cjeloživotno učenje Europske unije

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.