SRCE sudjeluje na međunarodnom skupu MIPRO 2012

Fotografija članka: SRCE sudjeluje na međunarodnom skupu MIPRO 2012

Od ostalih uvodničara očekuju se sudionici iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Nacionalnog vijeća za znanost, Nacionalnog vijeća za obrazovanje, Sveučilišta u Rijeci, Instituta Ruđer Bošković, Savjeta za istraživačku strukturu HAZU i drugi. Okrugli stol će se održati u srijedu, 23. svibnja 2012., nakon svečanog otvaranja i plenarne teme.

Okruglim stolom želi se prikazati stanje te ukazati na potrebu usustavljenja EU programskih odrednica u razvoju nacionalne strategije za istraživačku infrastrukturu i ukazati na potrebu intenziviranja akcijskih planova poglavito vezanih uz EU program te Strukturne i kohezijske fondove. Tematski i informacijski okrugli stol se oslanja na RIDE (Research Infrastructure Dissemination Event) koji se održava u izložbenom prostoru događanja, a na kojem svoj štand ima i Srce.

Po prvi puta ove godine MIPRO otvara vrata aktivnostima Europske unije kroz događaj RIDE – Resarch Infrastructure Dissemination. Srce se predstavlja na događanju RIDE uslugama Virtualni privatni poslužitelji, Virtualne učionice i laboratoriji, Podatkovne usluge, predstavit će Hrvatsku nacionalnu grid infrastrukturu te računalni klaster Isabella, koja ove godine slavi 10. rođendan.

Uz Srce na RIDE-u svoje projekte predstavljaju C-ERIC iz Italije, CLARIN iz Nizozemske, DARIAH iz Njemačke, ENSAR iz Francuske, EUDAT Project iz Španjolske i brojni drugi.

Detalje o sajmu MIPRO 2012 potražite i u našem .

Srce sudjeluje na međunarodnom skupu MIPRO 2012

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.